sobota, 27. 07. 2024
McIlroy je před PGA Championship ve fantastické formě. A za těch deset let jsem i lepším hráčem, říká s úsměvem na tváři

McIlroy je před PGA Championship ve fantastické formě. A za těch deset let jsem i lepším hráčem, říká s úsměvem na tváři

Největším favoritem blížícího se druhého golfového majoru, PGA Championship, je zcela jistě Scottie Scheffler. Světovou jedničku chce ale řádně potrápit Rory McIlroy, který je před návratem do Valhally ve fantastické formě.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 13. 05. 2024
  • , zdroj fotky: PGA Tour

Ve finále Wells Fargo Championship McIlroy naprosto dominoval. Ačkoliv před čtvrtým kolem ztrácel ránu na lídra Xandera Schauffeleho, v neděli předvedl tak strhující show, že i přes double-bogey z poslední jamky porazil Američana o plných pět ran.

Před druhým majorem je tak ve fantastické formě a za Scottiem Schefflerem je rozhodně největším favoritem PGA Championship. "Jsem mnohem lepším hráčem, než jsem byl tenkrát. Možná jsem za těch deset let nezískal jediný major, ale vyhrál jsem snad všechno ostatní, co se dalo," zmínil po triumfu Severní Ir.

Poslední major získal právě před deseti lety, taktéž na PGA Championship a taktéž na hřišti Valhalla. "Jediná věc, která mi nyní schází, je získat další major titul. A myslím, že jsem se na to připravil docela dobře," říkal s úsměvem na tváři držíc čtvrtou trofej z Wells Fargo Championship.

Ještě jednu podobnost triumf z roku 2014 najdeme. Před posledním získaným majorem totiž také vyhrál dva turnaje v řadě, konkrétně The Open a WGC-Bridgestone Invitational. "Je to opravdu legrační. Když jsem v roce 2014 jel do Valhally, měl jsem dva tituly v zádech. A letos je to stejné," připomíná McIlroy možnou paralelu, ve kterou ostatně sám doufá.

"Potřebuji jen zopakovat to, co jsem udělal v roce 2014. Se svou hrou se cítím opravdu dobře, příští týden potřebuji zůstat jen ve svém malém světě a nedívat se příliš před sebe. A pokud budu hrát jako dnes, budu mít dobrou šanci uspět," dodal po včerejším vítězství.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour)

další zajímavé články