sobota, 27. 07. 2024

Začíná závěrečná část kvalifikace. Skotsko potřebuje proti Polsku vyhrát


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 07. 10. 2015

Ve čtvrtek začne poslední hrací blok evropské kvalifikace na šampionát 2016 ve Francii. Ve skupině D jsou ve hře o postup ještě čtyři celky, včetně čtvrtého Skotska, které hostí prozatím druhé Polsko. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ.

PREVIEW

Polsko je sice ve skupině D na postupovém druhém místě, ovšem drží pouze dvoubodový náskok na třetí Irsko. Naši sousedé mají před posledními dvěma zápasy sedmnáct bodů, dokázali z osmi utkání vytěžit pět výher, dvě remízy a jednou prohráli. Nestačili na vedoucí Německo, na jehož stadionu podlehli nedávno v poměru 3:1. Body ztratili Poláci také s Irskem (1:1) a právě se svým čtvrtečním soupeřem Skotskem (2:2). Naopak porazili doma Německo (2:0), dvakrát Gruzii (0:4) a dvakrát poslední Gibraltar (0:7 a 8:1).
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Skotsko je zatím na čtvrtém nepostupovém místě, ovšem jeho šance na třetí místo, které zajišťuje účast v baráži, jsou zcela reálné. O to více, že třetí Irsko hraje souběžně s vedoucím Německem. Na Irsko ztrácí čtyři body, má tedy jedenáct bodů. Skotsku se v posledních dvou zápasech příliš nedařilo. Minule prohrálo doma s Německem (2:3), předtím dokonce překvapivě podlehlo Gruzii (1:0). Celkově nasbírali Skoti tři výhry, dvě remízy a tři prohry. Za poslední dva roky se tyto reprezentační výběry střetly celkem dvakrát. Naposledy to bylo v již zmiňovaném prvním kvalifikačním utkání, kdy se Poláci rozešli se Skoty smírně 2:2. Půl roku předtím se střetly v rámci přátelského zápasu, ve kterém se radovalo Skotsko z těsné výhry 0:1.

NÁZOR

Favorité jsou sice zřejmě Poláci, ovšem Skotsko bude podstatně těžit z domácí podpory fanoušků. Oba celky ještě určitě mají o co bojovat, takže se můžeme těšit na dynamický fotbal. Myslím si, že zápas nakonec skončí remízou, tak jako v prvním střetnutí.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 - remíza

Přibližný kurz: 3.25

(zdroj fotky: facebook.com/uefaeuro)

další zajímavé články