pondělí, 28. 10. 2024
Plzeň přehrála Spartu a posouvá se na druhé místo

Plzeň přehrála Spartu a posouvá se na druhé místo

V napínavém 13. kole české nejvyšší fotbalové soutěže se Plzeň dostala na druhou příčku po těžce vybojované výhře 1:0 nad Spartou.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Beranek / CNC / Profimedia

Slavia se zároveň drží pevně na čele tabulky s náskokem sedmi bodů po vítězství 3:0 nad Duklou. Další zápasy přinesly vítězství Bohemians v Teplicích a remízu mezi Mladou Boleslaví a Karvinou. Plzeň díky cennému vítězství nad Spartou získala důležité tři body a vyšvihla se na druhé místo tabulky, čímž vyvinula tlak na vedoucí Slavii. Klíčovým momentem utkání byl gól Adua ve 30. minutě, kdy se probojoval do pokutového území a přesnou střelou na vzdálenější tyč překonal dánského brankáře Vindahla. Domácí fanoušci bouřlivě slavili, protože tato výhra Plzeň nejen posunula tabulkou, ale také jim dala naději, že jejich tým bude i nadále konkurovat favoritům.

Sparta sice v druhé polovině zápasu zvýšila tlak a snažila se s výsledkem něco udělat, ale nedokázala se dostat do vážnějších šancí. Nejblíže k navýšení skóre měla znovu Plzeň, když střela střídajícího Jirky skončila na tyči. Nakonec si Plzeň pohlídala těsné vedení a po závěrečném hvizdu slavila cenné vítězství, zatímco Sparta klesla na třetí místo.

Slavia si užívá pohodlný náskok, Plzeň ji však tlačí

Vedoucí Slavia zatím suverénně kráčí tabulkou, a to potvrdila i ve svém zápase proti Dukle, kterou přehrála 3:0. Úvodní branka Bořila nebyla uznána kvůli ofsajdu, ale Slavia se ujala vedení díky proměněné penaltě Tomáše Chorého po ruce hráče Dukly. Vítězství si pojistila dalšími dvěma góly, když se nejprve trefil Matěj Jurásek a závěrem skóre znovu uzavřel Chorý.

Mladý génius Yamal: Barcelona mi dala vše. Chci vrátit, co jsem získal

Slavia se s náskokem sedmi bodů drží na čele, avšak Plzeň se jí začíná rychle přibližovat a její pozice v tabulce už nemusí být tak komfortní. Pro Slavii to znamená, že pokud chce zůstat ve vedení, bude muset pokračovat v sérii výher, jelikož Plzeň ukazuje, že má ambice zúžit jejich náskok.

 

další zajímavé články