pondělí, 28. 10. 2024
Mladý génius Yamal: Barcelona mi dala vše. Chci vrátit, co jsem získal

Mladý génius Yamal: Barcelona mi dala vše. Chci vrátit, co jsem získal

Mladá hvězda světového fotbalu, sedmnáctiletý Lamine Yamal, vyjádřila svou hlubokou oddanost klubu, který ji formoval. V rozhovoru pro LaLiga World uvedla, že svou budoucnost vidí výhradně v Barceloně a sní o tom, že zde stráví celou svou kariéru. 


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 26. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Raketový vzestup a místo v srdci Camp Nou

Lamine Yamal se stal stabilním článkem katalánského týmu a prokazuje, že jeho talent není náhodný. Během letošního Eura v Německu, kde Španělsko triumfovalo, ukázal, že má potenciál stát se globální hvězdou. Jeho výkony ve španělském dresu i v Barceloně nasvědčují tomu, že tento mladík má před sebou velkou budoucnost.

Navzdory tomu, že by si mnoho odborníků dokázalo Yamalův talent představit i v jiných velkoklubech, on sám má jasno: „Užívám si každý zápas za Barcelonu. Když mám míč u nohy a slyším, jak burácí tribuny, je to pro mě neskutečná motivace,“ přiznal Yamal v rozhovoru. Jeho láska k Barceloně není jen profesionální, ale i osobní. „Můj život závisí na fotbale a Barce a já doufám, že s ní budu moci zůstat celý život."

Obrovský přínos pro Barcelonu i Španělsko

Lamine Yamal se letos v LaLize ukázal jako klíčový hráč. Ve všech deseti ligových zápasech, do kterých nastoupil, přispěl svými čtyřmi góly a šesti asistencemi. K tomu přidává i svou produktivitu v Lize mistrů, kde se trefil do sítě Monaka a asistoval při posledním zápase proti Bayernu Mnichov.

Jeho talent ocenila celá řada odborníků i spoluhráčů, kteří vidí v mladém křídelníkovi velkou budoucnost. Yamal by mohl jít ve stopách legendárních hráčů Barcelony, jako jsou Lionel Messi nebo Xavi, a sám doufá, že by se jednoho dne mohl stát klubovou ikonou. „Rád bych, aby si mě fanoušci Barcelony pamatovali jako legendu," přiznal mladík, který má před sebou skvělou kariéru.

Oddanost Barceloně a velká očekávání

V době, kdy se mnoho mladých hráčů nechává zlákat nabídkami z jiných klubů a lig, Yamal zůstává pevně rozhodnutý věnovat svůj talent Barceloně. „Díky Barceloně jsem tím, kým jsem. Dala mi všechno,“ říká hrdě. A fanoušci Barcelony mu tuto oddanost nepochybně vracejí. Jeho energické výkony na hřišti a věrnost klubu z něj dělají miláčka tribun.

Jak se bude jeho kariéra dále vyvíjet, zůstává otázkou, ale jedno je jisté – Lamine Yamal je připraven udělat vše pro to, aby se stal legendou klubu, který ho vychoval. S výkony, které dosud předvedl, a s jeho vášní pro hru, se zdá, že tato budoucnost je více než reálná.

další zajímavé články