pondělí, 28. 10. 2024
Tonoucí se stébla chytá. Fanoušci, nenechte nás v tom, prosí Straka

Tonoucí se stébla chytá. Fanoušci, nenechte nás v tom, prosí Straka

České Budějovice se opět ocitly ve smutné náladě po porážce 0:2 s Hradcem Králové. Kouč František Straka, známý svou energií a odhodláním, tentokrát působil sklesle, když po zápase čelil otázkám novinářů. Porážka ho zasáhla a jeho frustrace byla zřetelná. „Výsledkově je to špatně, přitom jsme hráli líp než soupeř. Ale ty chyby… pořád nás to ničí,“ komentoval situaci.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 27. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

S jediným bodem a pouhými třemi vstřelenými góly se Dynamo nachází na samém dně tabulky. „Je to frustrující, tolik nás to mrzí. Měli jsme šance, ale nedokážeme je proměnit,“ dodal Straka, který věří, že zlepšení ve hře je patrné, přestože se zatím neprojevilo ve výsledcích. Po skončení zápasu se rozhodl zajít za fanoušky a požádat je o podporu. „Řekl jsem klukům v kotli, ať nás nenechají ve štychu. Teď je potřebujeme víc než kdy jindy. Věřím, že příště přijdou a postaví se za nás,“ sdělil trenér.

Straka v sobě nezapře svou povahu bojovníka a stále hledá způsob, jak tým motivovat. Přestože situace není růžová, apeluje na hráče, aby neztráceli hlavu a nevzdávali se. „Musíme se otřepat a připravit se na Liberec. Budeme bojovat o každou šanci na tři body,“ prohlásil rozhodně.

Nejenže Dynama trápí nevyužité příležitosti, ale i smůla – zatímco soupeřům se šťastné odrazy vydaří, na straně Dynama chybí ten rozhodující moment. „Kdyby nám taky jednou nějaká rána spadla do branky třeba i náhodou, bylo by to jiné. Nám to vždycky skončí někde na rohovém praporku,“ posteskl si Straka. Tým se potýká s tlakem a nepříjemnými výsledky, což se negativně podepisuje na psychice hráčů.

Fanoušci volají po změnách ve vedení

Podpora fanoušků pro Dynamo je tradičně silná, ale napětí mezi nimi a vedením klubu se projevilo i na tomto zápase. Fanoušci často skandovali proti předsedovi klubu Emilu Kristkovi. Straka se situaci snaží zklidnit: „Emil klub převzal ve složité době. Jsou tu pořád věci, které se musí dořešit, a chápu, že zloba fanoušků může být i reakcí na různé konflikty.“

I přes tlak zvenčí a nelehkou situaci uvnitř klubu Straka zůstává věrný svým zásadám a rodnému klubu. „Nechci, aby to skončilo tím, že se všechno vzdá. Kluci to vědí, říkám jim to stále – Dynamo má smysl bojovat,“ dodává trenér, jehož motivace a láska k Dynamu je stále nezlomná.

Rozhodčí kazili hru, Jablonec přesto odvezl bod: Kozel k tomu řekl své

další zajímavé články