pondělí, 28. 10. 2024
Marchand a útok Bruins mlčí, tým hledá cestu zpět k vítězství. Musíme změnit přístup, ví kabina

Marchand a útok Bruins mlčí, tým hledá cestu zpět k vítězství. Musíme změnit přístup, ví kabina

Boston Bruins a Toronto Maple Leafs se poprvé v této sezóně střetnou v momentě, kdy oba týmy zažívají slabší období. Bruins ztratili poslední tři zápasy a poprvé pod vedením trenéra Jima Montgomeryho se ocitli v situaci, kdy mají bilanci v záporných číslech.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 26. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Boston Bruins

Montgomery: Potřebujeme lepší přístup a důslednost

Po čtvrteční prohře 2:5 s Dallasem Montgomery přiznal, že týmu chybí koncentrace a smysl pro detail. „Jde o to, aby byl důraz na detaily a návyky. V téhle lize je prostor pro chyby minimální a aktuálně jsme na špatné straně. Špatný je i náš přístup,“ řekl trenér na tiskové konferenci. Série tří gólů v přesilových hrách Dallasu během druhé třetiny byla pro Boston zlomová, přičemž Bruins mají problém s častými vyloučeními.

McAvoy: Musíme přestat chodit na trestnou

V NHL Bruins v současnosti vedou v počtu dvouminutových trestů, což výrazně komplikuje jejich hru. „Musíme se přestat nechat vylučovat,“ přiznal McAvoy. „Příliš zatěžujeme naše kluky na oslabení. Máme na to skvělé jednotky i trenéra, ale teď se nám prostě nedaří.“

Slabý útok a nevýrazné výkony lídrů

Dalším problémem Bruins je nevýrazný útok, včetně kapitána Brada Marchanda, který v této sezóně stále neskóroval. Pro Boston je to nezvyklá situace, zvláště po loňském impozantním startu s bilancí 17-2-0. Marchand však zůstává optimistický: „Můžeme si za to sami, což je asi dobře, protože to můžeme napravit. Musíme se vrátit k tomu, abychom hráli správně celých 60 minut a dělali pořád správné věci.“

McAvoy: Žádná panika, sezóna je dlouhá

McAvoy, jeden z lídrů týmu, zdůraznil, že přes nečekaný start není důvod k panice. „Začít sezónu s takovými výsledky je něco, na co nejsme zvyklí. Ale není čas na paniku,“ uvedl. Přesto ví, že zlepšení je nutné: „Hrát s Torontem by tomu mělo dodat šťávu, mohli bychom se od toho odrazit. Musíme se dívat hlavně na sebe,“ uzavřel Montgomery.

Bruins doufají, že víkendový souboj s Maple Leafs bude tím zlomovým momentem, kdy opět najdou svou formu a vrátí se na vítěznou vlnu.

další zajímavé články