pondělí, 28. 10. 2024
Holloway věří v návrat na trůn: Tvrdě jsem pracoval na tom, abych získal titul zpátky

Holloway věří v návrat na trůn: Tvrdě jsem pracoval na tom, abych získal titul zpátky

Bývalý šampion UFC v pérové váze Max Holloway se chystá znovu ucházet o titul na galavečeru UFC 308. Havajský bojovník, který získal unikátní titul BMF, nyní plánuje vrcholný návrat na trůn šampiona v souboji proti současnému šampionovi Iljovi Topuriovi.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 26. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Holloway, který v únoru triumfoval a knockoutoval Justina Gaethjeho pouhou vteřinu před koncem zápasu, se nyní soustředí na další důležitý souboj. Při říjnovém galavečeru v Abú Dhabí se pokusí sesadit Ilju Topuriu, neporaženého šampiona z Gruzie, který v UFC působí teprve sedm zápasů, ale již stihl šokovat svět svým vítězstvím nad Alexandrem Volkanovskim.

Sebevědomí a příprava na návrat

Pro Hollowaye je tento zápas obrovskou příležitostí. Po několika neúspěšných pokusech porazit Volkanovského se už zdálo, že se Havajan ke svému titulu už nikdy nedostane. Avšak po zisku BMF pásu a třech vítězstvích za sebou se jeho sebevědomí znovu vrátilo.

Na svém YouTube kanále se Holloway nedávno rozpovídal o tom, jak si věří na nadcházející souboj. „Na každém přípravném kempu bojuji já proti sobě. Musím to zvládnout. Počkejte, až uvidíte výsledek na UFC 308. Bude to pecka,“ řekl Max, který je rozhodnutý získat zpět svůj titul šampiona v pérové váze.

Max je dlouholetou ikonou UFC s bilancí 26-7 a působí v organizaci od roku 2012. Za posledních deset let absolvoval 21 zápasů v pérové váze, přičemž jediný bojovník, který ho dokázal porazit, byl právě Volkanovski – a to hned třikrát. Holloway přiznal, že se v posledních letech tvrdě snažil vrátit zpět na vrchol. „Spousta lidí se mi smála, ale uvidíme, kdo se bude smát naposledy 26. října,“ prohlásil sebevědomě.

Topuria: Neporažený, ale podceňovaný

Proti Hollowayovi se však postaví sebevědomý šampion Ilja Topuria. Tento neporažený Gruzínec s rekordem 15-0 má sice méně zkušeností než jeho havajský soupeř, ale už několikrát prokázal, že ho nelze podceňovat. „Mí soupeři nic nevědí. Všichni budou překvapeni, až ho vyřadím,“ řekl Topuria v rozhovoru pro MMA Junkie.

Topuria má ve svém mladém věku před sebou těžkou výzvu, ale jeho neporazitelný rekord a sebevědomí ukazují, že je připraven obhájit svůj titul šampiona pérové váhy. Souboj mezi Hollowayem a Topuriou bude rozhodně napínavý a UFC 308 slibuje, že fanouškům přinese nezapomenutelnou bitvu.

další zajímavé články