pondělí, 21. 10. 2024
Arne Slot přes euforii vyzývá k trpělivosti: Suďte nás až po dalších sedmi zápasech

Arne Slot přes euforii vyzývá k trpělivosti: Suďte nás až po dalších sedmi zápasech

Trenér Liverpoolu Arne Slot oslavuje důležité vítězství nad Chelsea (2:1), ale žádá fanoušky i kritiky, aby s hodnocením jejich šancí na titul počkali až po náročném bloku zápasů.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Feyenoord Rotterdam

Arne Slot věří, že i když Liverpool získal cenné vítězství 2:1 nad Chelsea, skutečná zkouška jejich schopností přijde až v následujících týdnech. Liverpool se vrátil na první místo v Premier League díky gólům Mohameda Salaha a Curtise Jonese, ale Slot zdůrazňuje, že schopnost udržet tuto formu v náročném programu domácích i evropských soutěží rozhodne o tom, jak si jeho tým v této sezóně povede.

Skvělý začátek uprostřed těžkých zápasů

Vítězství Reds nad týmem Enza Marescy prodloužilo Slotovu úspěšnou sérii na 10 výher z 11 zápasů. Mohamed Salah otevřel skóre proti svému bývalému klubu, zatímco Curtis Jones, vyhlášený mužem zápasu, obnovil vedení Liverpoolu poté, co Nicolas Jackson srovnal pro Chelsea.

Slot byl potěšen houževnatostí svého týmu, méně už výkonem rozhodčího Johna Brookse, ale zdůraznil, že skutečné možnosti Liverpoolu budou jasné až po následujících náročných zápasech. „Jsem velmi spokojený s výsledkem,“ uvedl hlavní trenér. „V ideálním světě bychom je úplně přehráli, ale to rozhodně nebyl tento případ. Bylo to vyrovnané utkání a museli jsme tvrdě pracovat, abychom neinkasovali. Skvělé bloky od Curtise a Dominika [Szoboszlaie] byly stejně důležité jako naše góly.“

"Nesuďte nás po tomto zápase, ale po dalších sedmi"

Slot vyzývá k trpělivosti a upozorňuje na to, že Liverpool čeká klíčová fáze sezóny. „Řekl jsem, aby nás nikdo nesoudil po jednom utkání, ale až po dalších sedmi. Naše největší zkouška je hrát Ligu mistrů a náročné duely Premier League každé tři dny. To je to, co poslední dvě sezony dělaly City a Arsenal. Viděli jste, jak těžké to pro nás bylo před dvěma lety a loni pro [Manchester] United a Newcastle. To je zkouška, kterou musíme projít, abychom zjistili, kde jsme.“

Curtis Jones: Hvězda zápasu a čerstvý otec

Slot také pochválil Curtise Jonese, který se minulý týden stal poprvé otcem a v zápase zářil na obou stranách hřiště. „Měl těžký úkol kontrolovat Colea Palmera, což je podle mě neuvěřitelný hráč, ale Curtis to zvládl opravdu dobře,“ řekl trenér. „Je nemožné ovládat takového hráče po celých 90 minut, ale Curtis to téměř dokázal, a navíc měl vliv i na druhé straně hřiště,“ uvedl na tiskové konferenci. 

další zajímavé články