úterý, 22. 10. 2024
Václav Sivák terčem kritiky. Přišel o titul a nepřistoupil ani na váhovou podmínku soupeře

Václav Sivák terčem kritiky. Přišel o titul a nepřistoupil ani na váhovou podmínku soupeře

Václav Sivák, dřívější šampion RFA, nesplnil váhový limit a přišel o titul i část výplaty. Navíc se dostal do konfliktu se svým soupeřem Laszlem Farkasem, když odmítl splnit jeho váhovou podmínku.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 10. 2024
  • , zdroj fotky: OKTAGON MMA

Václav Sivák, do nedávna hvězda a šampion organizace RFA, zažívá tvrdou lekci. V Žilině měl obhajovat titul, ale jeho přípravy dostaly zásadní ránu, když nesplnil váhový limit pro titulový zápas s Laszlem Farkasem. Podle oficiálních informací překročil stanovený limit o 2,4 kilogramu, což jej nejen připravilo o možnost bojovat o titul, ale také o část výplaty.

Za svůj prohřešek musím odevzdat 50 000 korun soupeři,“ přiznal Sivák po veřejném vážení. Tím však trable pro českého bojovníka nekončí.

Ztráta titulu a odmítnutí soupeřovy podmínky

Nesplnění váhového limitu Siváka nepřipravilo pouze o titul. Jeho soupeř Farkas přišel s podmínkou, že by český bojovník měl v den zápasu vážit maximálně 74 kilogramů, což je běžná praxe při velkém převážení. Tato podmínka má vyrovnat případné nespravedlivé výhody plynoucí z toho, že zápasník nevěnoval dostatečnou pozornost přípravě na vážení.

Sivák však odmítl tuto podmínku plnit a se svým soupeřem se dohodl, že nebude dodržovat váhový limit pro zápasový den. To může mít vliv na to, jak bude jeho krok vnímán v bojových kruzích. „Vždy jsem zápasy vzal, i když jsem byl v pozici, kdy soupeř nesplnil váhu,“ argumentoval Sivák.

Sivák kritizován nejen za váhu

Sivákova kariéra se ocitla pod tlakem nejen kvůli váze. Nedávno se dostal do střetu s několika významnými jmény české MMA scény, včetně Karlose Vémoly a Ondřeje Novotného, který kritizoval Siváka za výběr slabších soupeřů. Tato kritika se prohloubila po jeho vyjádření na tiskové konferenci, kde označil Farkase za bojovníka, který není na jeho úrovni.

I přes všechny problémy si Sivák stále drží neporazitelnost, což mu dává naději na návrat. Ovšem s tím, že ani v případě výhry nad Farkasem nezíská titul zpět, zůstává otázkou, jak moc tento incident ovlivní jeho budoucnost v RFA.

Budoucnost šampiona bez titulu

Zatímco Sivák bude muset zápasit bez šance na titul, Farkas vyjádřil odhodlání dosáhnout na mistrovský pás. „Chci si dojít pro vítězství, na které jsem tvrdě trénoval,“ uvedl Farkas pro RFA před zápasem. Pro Siváka tak zůstává motivace jasná – udržet svou neporazitelnost a pokusit se napravit pošramocenou pověst.

další zajímavé články