úterý, 22. 10. 2024
Byla to skvělá jízda, ale bohužel je konec, potvrdil šéf Clashe. Jaký vzkaz má pro Bejra?

Byla to skvělá jízda, ale bohužel je konec, potvrdil šéf Clashe. Jaký vzkaz má pro Bejra?

Když rozlučka, tak pořádná. Přesně to jako by si řeklo vedení Clash of the Stars, které 23. listopadu zatáhne oponu. V Brně uspořádá svůj poslední turnaj a rozhodně se bude na co koukat. 


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 19. 10. 2024
  • , zdroj fotky: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Vrcholem očekávané akce bude souboj Karlose Bendy s Jaromírem Soukupem, do by ale mohl jít i šéf organizace Tomáš Le Sy. V jednání je jeho střet s Alešem Bejrem, byť vyhlášenému Psychopatovi se vrátit do klece moc nechce. “Když dorazí, dostane na budku. Když ne, bude ho provázet ostuda až do konce života,“ vzkázal Le Sy Bejrovi v rozhovoru pro SportWin.

Tomáši, na co nejvíc by se fanoušci měli začít těšit?
V první řadě na hromadu skvělé zábavy, jež by tentokrát mohla nabídnout o něco víc vyrovnanějších zápasů než obvykle. Na kartě bude hned několik profi bojovníků i hodně vyhrocených dvojic. Jednou takovou jsou třeba Nadya Dridi s Verčou Zajícovou, co si jdou do klece vyříkat své osobní spory, dost napjaté je to ale i mezi ostatními. Určitě nás tak čeká další skvělý galavečer. Navíc zakončený boxerskou super bitvou Jaromíra Soukupa s Karlosem Bendou.

O zápas Dridi se Zajícovou dlouho stálo i RFA, ale uskutečníte ho až vy. Jak náročné bylo se s oběma amazonkami domluvit?
Holky o ten zápas stály už dlouho. Vyzývaly se na sítích. Je to zhruba půl roku, co mi Nadya řekla, že by si to u nás s Verčou dala moc ráda, my jsme ale nejdřív o jejich souboj nijak neusilovali. Počítali jsme s tím, že proběhne spíš v RFA, Boris (Marhanský) se ale s holkama nakonec nedomluvil. Pobijí se tedy u nás, za což jsem samozřejmě moc rád.

Berete to jako další velký úspěch Clashe? Jako další tahák, který se podařilo vyfouknout konkurenci?
Toho zápasu si cením stejně jako všech ostatních. Jelikož se obě holky chtěly spolu utkat, vážně nebylo složité to dohodnout, těžké bylo jen vyladit pravidla. Na nich se Verča s Nadyou nemohly dlouho shodnout, nakonec se ale povedlo najít řešení. Čeká nás skvělý dívčí zápas v K-1.

Vrcholem večera bude rohovnický střet Soukupa s Bendou. Má podle vás Soukup reálnou šanci zvítězit?
Samozřejmě že ano. Kdyby ne, tak ten zápas ani neděláme a Jaromír do toho vůbec nejde. On sám ale tenhle souboj chtěl. Chtěl velkou výzvu, velkého sportovce, tak ho taky dostal. Zároveň je ale v tomhle sportu mnohem zkušenější než Karlos, odboxoval toho o poznání víc. Každá ze stran má tak svoje esa v rukávu. Půjde o to, která z nich je dokáže využít.

Co přimělo Soukupa se vrátit, když zápas s Alešem Bejrem měl být jeho poslední?
Jsem rád, že se vrátil, ale není to nic, za co bychom se měli klepat po ramenou. Jelikož zápas s Bejrem proběhl, jak proběhl (Psychopat se nechal brzy diskvalifikovat – pozn. redakce), Jaromír mi několik dní po turnaji volal, že by přece jenom chtěl ještě jeden zápas. Klidně ať prohraje, ale ať si dobře zaboxuje. Ať si svou rozlučku užije se vším všudy.

Jak to vypadá s vaším zápasem s Bejrem? Věříte, že i tenhle souboj v Brně nakonec uvidíme?

Doufám, že jo. Zatím není ale potvrzený, ani na tiskovce Aleš nebyl. Čekal jsem, že dorazí až na závěr a s velkou pompou, bohužel ale nepřišel. Vypadá to tedy tak, že se našemu zápasu fakt vyhýbá, že ho prostě nechce. Přiznám se, že mě to mrzí. Z byznysového i lidského hlediska. Ten chlap mě totiž fakt štve, mám s ním osobní spor. Chtěl jsem mu namlátit za to všechno, co dělal lidem, on ale do klece se mnou vstoupit nejspíš fakt nehodlá.

V médiích se řešilo, že se nemůžete domluvit na penězích. Je to pravda?
Není. My se dokážeme domluvit s každým, kdo je alespoň trochu rozumný, dokonce i s Alešem. I když zrovna on rozumný moc není, známe jeho cenu a zatím vždycky jsme ho dokázali zaplatit. Dovedli bychom to i teď, v penězích problém žádný není. Je to jen Alešova další výmluva. Další kličkování, aby do klece se mnou nemusel. Jeden den se vymlouvá na výplatu, druhý zase na rameno, pak na krk či na manželku… Už fakt nevím, co si o tom mám myslet. Já ho 23. listopadu prostě budu čekat v Brně. Když dorazí, dostane na budku. Když ne, bude ho provázet ostuda až do konce života.

Myslíte si, že vás bojí?
To asi ne. On je tak velký Psychopat, tu hlavu mu už natolik vymletou, že podle mě necítí strach. Za život už několik nakládaček dostal a dokáže se z nich oklepat. Nebojí se tedy mě, ale spíš té ostudy jako takové.

Chtěl byste mu něco vzkázat?
Radši ne, nechci ho zbytečně strašit. Slibuji mu, že když přijde, bude všechno v pohodě. Jak říká Jarda Kotlár, bude to tvrdé a rychlé. Aleše pošlu z klece rychle domů.

Když jste zmínil Jardu, na Clashi číslo deset se pomlátí i on. Po návratu z výkonu trestu se zdá být v pohodě a v kondici…
Jarda je určitě moc rád, že je opět doma. I když si trest nejspíš zasloužil, mám z něj pocit, že ho to napravilo, minimálně se zdá být pokornější než dřív. I já jsem rád, že ho máme zpátky.

Mimochodem, šampionku Clashe Hanku Gelnarovou dnes čeká debut v KSW, kde by se zanedlouho mohl představit i Karlos Benda. To je fajn pocit, ne?
Oběma jim to moc přeji. Ani jeden od nás neutekl, s KSW jsme byli v kontaktu. Doufám tedy, že si Hanka zápas užije a zvítězí.

A co říkáte na to, že byl turnaj přesunut z Ostravy do Polska?
Je to nešťastné, z toho jistě nemá nikdo radost. Hlavně organizátoři s tím museli mít spoustu práce a nepříjemností. I když bojovníkům je většinou skoro jedno, kde zrovna zápasí, třeba můj bratr Tobi (Tobiasz Le) bydlí v Karviné a na zápas v Ostravě se hodně těšil. Chodil tam do školy a pořád tam má spoustu kamarádů. Je tedy škoda, že mu turnaj v Ostravě stále uniká, i v Hlivicích mu ale fanoušci a rodina vytvoří pořádný kotel.

A co se týče Clashe, určitě nás čeká úplně poslední turnaj?
Je to tak. Loučíme se kulatým číslem deset. Byla to skvělá jízda, ale bohužel je konec.

další zajímavé články