čtvrtek, 17. 10. 2024
Soupeřka ze třetí stovky žebříčku dala Krejčíkové pořádně zabrat, Lehečka může dál snít o druhém kariérním titulu

Soupeřka ze třetí stovky žebříčku dala Krejčíkové pořádně zabrat, Lehečka může dál snít o druhém kariérním titulu

Tvrdý boj s úspěšným koncem! Barbora Krejčíková zvládla vstup do turnaje v Ning-po, ale na postup do čtvrtfinále se nadřela.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Macháč se viditelně necítil na kurtu fit a vzdal už po 17 minutách. Překvapeného soka čeká první čtvrtfinále v životě

Wimbledonská šampionka a třináctá tenistka světového žebříčku porazila domácí Číňanku Ma Jie-sin, jež v pořadí WTA figuruje až ve třetí stovce, 7:6 a 6:3. Příští soupeřkou Krejčíkové bude sedmnáctiletá Ruska Mirra Andrejevová, devatenáctá hráčka světa.

Turnaj v Ning-po je pro Krejčíkovou přípravou na Turnaj mistryň. Den po potvrzení účasti v Rijádu se trápila s Ma Jie-sin dvě hodiny.

V první sadě přišla dvakrát o servis, ale dvěma brejky set dovedla do tie-breaku. Prohrávala v něm ještě 3:5, pak už ale dominovala. Po vyrovnaném začátku druhého dějství od stavu 2:3 už nezaváhala, znovu dvakrát získala podání čínské soupeřky a proměnila první mečbol.

Krejčíková letos odehrála pět čtvrtfinálových zápasů a uspěla jen ve Wimbledonu, kde vybojovala nečekaný titul. Ve čtvrrtek by v Ning-po měla odehrát ještě čtyřhru. V singlu se představí také Karolína Muchová proti Jaqueline Cristianové z Rumunska.

Lehečka postoupil v Antverpách přes Altmaiera do čtvrtfinále

Jiří Lehečka postoupil na turnaji v Antverpách pošesté v sezoně do čtvrtfinále. Pátý nasazený český reprezentant při debutu na belgickém European Open porazil ve 2. kole Němce Daniela Altmaiera ve vyrovnaném duelu 6:4, 6:3.

Dvaadvacetiletý Lehečka zvládl první vzájemný zápas s Altmaierem za hodinu a čtvrt. Soupeři třikrát sebral podání, sám naopak všechny tři brejkové hrozby odvrátil. Dál tak může pomýšlet na zisk druhého letošního i kariérního titulu.

O třetí semifinálovou účast v sezoně, kterou mu narušila dlouhá pauza zaviněná frakturou bederního obratle, se utká s vítězem duelu mezi druhým nasazeným Stefanosem Tsitsipasem z Řecka a Brazilcem Thiagem Seybothem Wildem.

Turnaj žen v Ning-po - tvrdý povrch:

(dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Krejčíková (4-ČR) - Ma Jie-sin (Čína) 7:6 (7:5), 6:3, Haddadová Maiaová (6-Braz.) - Boulterová (Brit.) 7:6 (7:2), 7:5.

 

Tenisový turnaj mužů v Antverpách - tvrdý povrch:

(dotace 767.455 eur):

Dvouhra - 2. kolo: Lehečka (5-ČR) - Altmaier (Něm.) 6:4, 6:3.

Moje kariéra není sprint, ale maraton, hlásí světová jednička Šwiateková a rozšiřuje svůj tým špičkou v oboru

další zajímavé články