středa, 16. 10. 2024
Dynamo nastupuje proti Sheffieldu. Rozhodující souboj o postup v Lize mistrů

Dynamo nastupuje proti Sheffieldu. Rozhodující souboj o postup v Lize mistrů

Pardubičtí hokejisté stojí před klíčovým utkáním základní části Ligy mistrů, kdy se utkají s týmem Sheffield Steelers. Dynamo se vrací na britské ostrovy po roce, kdy naposledy hrálo s Belfastem.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: 'ALEXANDR SATINSKÝ / MAFRA / Profimedia'

Tentokrát budou bojovat o udržení 16. místa, které zajišťuje postup do vyřazovacích bojů. Zápas v Utilita Areně začne dnes ve 20:00 hodin. Výjezd do Sheffieldu přichází po dvou víkendových výhrách, které Dynamu výrazně zvedly sebevědomí. V pátek si Pardubice poradily s Libercem v nájezdech, zatímco v neděli deklasovaly Plzeň 5:0. Na evropské scéně to ale minulý týden nebylo tak úspěšné – Dynamo podlehlo finským Lahti Pelicans 2:3, i když mělo výraznou střeleckou převahu. Před středečním duelem je tak na poslední postupové příčce, ale o postup se přetahuje hned několik týmů, uvádí web HC Dynama Pardubice.

Sheffield Steelers: Britská hokejová velmoc

Sheffield Steelers, založený v roce 1991, patří mezi nejúspěšnější týmy britské hokejové scény. Od vzniku Elite Ice Hockey League v roce 2003 získali již šest titulů a díky triumfu v poslední sezóně si zajistili účast v Lize mistrů po osmi letech. Ačkoli jsou nyní na 10. místě, i pro ně je postup do play-off stále otevřený. Polovina kádru Steelers tvoří zahraniční hráči, včetně několika Kanaďanů a Finů. Například obránce Joona Huttula je známý českým fanouškům z působení v Karlových Varech a Mountfieldu HK.

Vítkovice jsou ve virtuálním čele Tipsport extraligy. Vyšlápnou si i na oživlé Rytíře?

Utilita Arena v Sheffieldu, otevřená v roce 1991, nabízí kapacitu 9 300 míst a fanoušci Steelers ji pravidelně plní. Na dosavadní zápasy Ligy mistrů přišlo téměř 9 tisíc diváků, což slibuje bouřlivou atmosféru, které budou Pardubičtí muset čelit. Utkání proti Sheffieldu tak bude pro Dynamo nejen bojem o postup, ale i zkouškou, jak se vyrovnat s tlakem v horké britské aréně.

další zajímavé články