středa, 16. 10. 2024
Kolaps Colorada. Makarovy fatální chyby vedly k dalšímu debaklu. Trenér se zlobí

Kolaps Colorada. Makarovy fatální chyby vedly k dalšímu debaklu. Trenér se zlobí

Colorado Avalanche čelí těžkému období po třetí prohře v sezoně, kdy podlehli New York Islanders 2:6. Přestože to po prvních dvou porážkách vypadalo, že tým má šanci své chyby napravit, situace se zdaleka nezlepšila.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Nadějný začátek, rychlý konec

Zápas začal pro Colorado slibně. Už v první pětiminutovce si tým vytvořil tlak a devatenáctiletý nováček Calum Ritchie dokonce vstřelil svůj první gól v NHL. Bohužel, radost Avalanche dlouho nevydržela. Islanders rychle srovnali a do konce první třetiny už byl stav vyrovnaný 1:1. Od té doby začal soupeř postupně dominovat.

Ve druhé třetině New York převzal kontrolu nad hrou a přestřílel Colorado v poměru 16:5. Dominance Islanders se plně projevila ve třech po sobě jdoucích gólech, které odstartovaly řetězec chyb ze strany Colorada.

Hvězdný Makar v problémech

Jedním z klíčových momentů, který vedl k porážce, byly opakované chyby obránce Calea Makara. Tento hvězdný hráč, který je obvykle oporou, měl tentokrát jeden z nejhorších zápasů své kariéry. Tři z gólů Islanders byly přímým důsledkem jeho chyb, které vedly k tomu, že se puk ocitl v brance Avalanche. „Dopustili jsme se několika opravdu hloupých, dětinských chyb a z toho se musíte poučit," přiznal Makar po zápase. „Hodně z toho je na mně, musím být pro tým lepší."

Makar také musel odehrát zápas bez svého tradičního parťáka z obrany Devona Toewse, který byl vyřazen kvůli zranění dolní části těla. Přesto se Makar vyhýbal jakýmkoliv výmluvám a přiznal, že se musí naučit hrát s jakýmkoliv obráncem. „Měli bychom být schopni vytvořit silné dvojice bez ohledu na to, kdo nastoupí," dodal sebevědomě.

Pohled do budoucna

Colorado nyní čeká složitá cesta, jak se dostat zpět na vítěznou vlnu. Ztráta klíčových hráčů, jako je Toews, tým evidentně oslabila, ale podle trenéra Bednara jsou chyby hráčů příliš zásadní na to, aby se daly omluvit absencí jednoho obránce. „Chyby, jakých se dopouštíme, jsou pro mužstvo našeho formátu naprosto nepřípustné. Nebudu na nikoho ukazovat prstem. Musíme se zlepšit jako tým, nedodržujeme základy, děláme základní chyby a platíme za to," shrnul Bednar na tiskové konferenci.

Pokud Avalanche chtějí znovu bojovat o nejvyšší příčky, musí se rychle poučit a přestat opakovat stejné chyby. Jak naznačil Makar, je třeba převzít zodpovědnost a postavit se výzvám čelem.

další zajímavé články