středa, 16. 10. 2024
Anglie má nového trenéra. Reprezentaci by měl vést Tuchel, zbývají doladit poslední detaily

Anglie má nového trenéra. Reprezentaci by měl vést Tuchel, zbývají doladit poslední detaily

Lee Carsley si v pozici dočasného kouče anglické reprezentace nevedl vůbec zle, po čtvrtém utkání se ale vrací do jednadvacítky. Novým trenérem Albionu se v následujících dnech stane Thomas Tuchel, zbývají doladit už jen poslední detaily smlouvy.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern Mnichov

Po evropském šampionátu, na kterém Anglie opět nezvládla finálové střetnutí, z pozice hlavního trenéra anglické reprezentace odstoupil Gareth Southgate. Následně se spekulovalo o mnoha jménech, do úvahy připadal i například Pep Guardiola.

Tým mezitím vedl Lee Carsley, kouč jednadvacítky. Nevedl si vůbec zle, Anglie pod jeho vedením třikrát zvítězila a nezvládla jen domácí klání s Řeckem. Nyní už ale Albion konečně dostane stálého trenéra.

Tím se podle očekávání stane někdejší manažer Chelsea Thomas Tuchel, jenž by měl do konce týdne podepsat u reprezentace kontrakt, na kterém aktuálně zbývají doladit poslední detaily.

Německý kouč, který byl po konci sezony favorizován do pozice manažera Manchesteru United, se stane teprve třetím cizincem na lavičce Three Lions. Jednapadesátiletý kouč napodobí Svena Gorana-Erikssona a Fabia Capella.

další zajímavé články