pondělí, 14. 10. 2024
Dynamu chybí lehkost, hráči potřebují klid, hodnotí Baďouček současný stav Pardubic

Dynamu chybí lehkost, hráči potřebují klid, hodnotí Baďouček současný stav Pardubic

Přechod Václava Baďoučka z pozice sportovního manažera na trenérskou lavičku nebyl vůbec snadný. Po náhlém odstoupení Marka Zadiny převzal pardubické hokejisty doslova ze dne na den.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 12. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

„Byla to rychlá a náročná situace. Jsem členem týmu, vedení mě oslovilo, tak jsem jim vyhověl,“ uvedl Baďouček po vítězném utkání proti Liberci, které Dynamo zvládlo 2:1 po nájezdech.

Jeho návrat na extraligovou lavičku se odehrál v hektickém tempu. Po angažmá v Plzni v sezóně 2022/23 si dal oddech, aby si utřídil myšlenky. Tentokrát ale nebylo času nazbyt. „Potřeboval jsem si to promyslet. Změna přišla přes noc před utkáním proti Lahti. Bylo to komplikované, první video jsem měl k dispozici až ve středu po obědě. Ale tak se to seběhlo,“ popsal během tiskové konference, jak rychle musel tým převzít.

Dvě utkání, dva různí soupeři. Dynamo sice body v Lize mistrů proti Lahti ztratilo, ale proti Liberci už se mohlo radovat z vítězství, byť až po nájezdech. „Jak proti Lahti, tak proti Liberci jsme měli spoustu šancí, ale zatím nám to tam nepadá. Tým potřebuje klid a sebedůvěru. Chybí tam lehkost, například když Zohorna a Radil jeli spolu. Před měsícem by si to dali do prázdné. Jsou to kvalitní hráči, ale momentálně jim chybí ten potřebný klid,“ poznamenal Baďouček s jasnou vizí, co mužstvo potřebuje.

Dvoubodové vítězství nad Libercem ale týmu rozhodně pomohlo. Baďouček věří, že výhry na sebe nenechají dlouho čekat. „Nemám obavy, že bychom nezačali vyhrávat za plný počet bodů. Když budou kluci pokračovat v tvrdé práci, výsledky se dostaví,“ dodal trenér, který opět přeskupil složení útočných formací. „Myslím, že ti kluci k sobě patří. Mám z toho dobrý pocit,“ řekl s úsměvem.

Přechod zpět na lavičku ovšem neplánoval. „Byl jsem zvyklý na roli manažera pardubického ‚béčka‘. Po letech trénování to byla změna. O tom, že bych se vrátil na extraligovou lavičku, jsem vážně nepřemýšlel,“ přiznal Baďouček. Nyní se však těší na novou výzvu a uzavírá slovy: „Kdo by nechtěl zůstat v Pardubicích.“

další zajímavé články