pondělí, 14. 10. 2024
Jake Paul: V boxu jsem král. Ani Alex Pereira by proti mně neměl šanci

Jake Paul: V boxu jsem král. Ani Alex Pereira by proti mně neměl šanci

Jake Paul si natolik věří, že se nyní postavil i proti UFC šampionovi Alexu Pereirovi. Tvrdí, že by Alexe dokázal porazit v boxu, přičemž se odvolává na jeho slabiny, které podle něj odhalil Khalil Rountree v jejich posledním zápase.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jake Paul a jeho víra ve vítězství nad Pereirou

Jake Paul, jehož sebevědomí nezná mezí, znovu rozproudil debatu po své výzvě UFC šampionovi Alexu Pereirovi. I když je šance, že se tento duel skutečně uskuteční, minimální, Paul stále věří, že by měl v boxerském zápase proti „Poatanovi“ šanci. Paul se odvolává na poslední souboj Pereiry s Khalilem Rountreem, ve kterém prý byly viditelné slabiny šampiona.

„Na tisíc procent bych ho porazil,“ prohlásil Jake Paul v rozhovoru s Adinem Rossem. „Rountree vlastně ukázal, že Pereira nemá rád údery do těla. V MMA by mi sice utrhl hlavu, ale box je úplně jiný sport. Tam bych ho lehce přechytračil, tam jsem král,“ tvrdí Paul.

Rountreeho útok na tělo odhalil Pereirovy slabiny

Podle Paula Rountreeho souboj ukázal, že brazilský UFC šampion není nezranitelný. „Rountree ho několikrát tvrdě zasáhl na spodek, ale nevyužil toho naplno. To mi jen potvrdilo, že v boxerském zápase bych ho dokázal porazit,“ vysvětluje Paul. Dodal, že pokud by se Pereira vymanil ze své UFC smlouvy podobně jako Nate Diaz, mohli by si tento zápas domluvit.

Síla úderu: Pereira drtí rekordy

Zatímco Paul odhaluje Pereirovy údajné slabiny, možná přehlíží jeho fenomenální sílu úderu. Donedávna držel rekord v síle úderu Francis Ngannou, avšak Alex Pereira tento výkon překonal. Na trenažeru jeho úder dosáhl neuvěřitelných 191 000, což je obrovský skok oproti Ngannouovu rekordu 129 000. Jen pro porovnání, současný šampion těžké váhy Tom Aspinall dosáhl „pouhých“ 45 000.

Brichta a jeho údery ve srovnání s hvězdami

Do srovnání se dostal i český bojovník Leo Brichta, jenž nedávno utrpěl prohru s Pachecem v rámci akce RFA x IAF. Na stejném trenažeru Brichta postupně dosáhl hodnot 30 000, 32 000 a nakonec i 37 000. Pro bojovníka lehké váhy jsou to solidní výsledky, které ho sice drží pod úrovní Aspinalla, avšak ukazují, že má stále co dohánět.

další zajímavé články