pátek, 11. 10. 2024
Sedmihodinová schůze bez výsledku: Manchester United se stále nevyjádřil k pozici Ten Haga. Fanoušci se bouří

Sedmihodinová schůze bez výsledku: Manchester United se stále nevyjádřil k pozici Ten Haga. Fanoušci se bouří

Erik ten Hag čelí rostoucímu tlaku po nejhorším startu do sezóny Premier League za poslední roky. Ačkoli vedení klubu v úterý diskutovalo o jeho budoucnosti na dlouhé schůzi, výsledek zatím nebyl oznámen.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Manchester United zůstává po sedmihodinovém jednání vedení v úterý ve věci budoucnosti manažera Erika ten Haga ticho. Ačkoliv se předpokládá, že jeho postavení bylo jedním z hlavních témat diskuse, od té doby nebylo vydáno žádné oficiální prohlášení, což vyvolává otázky ohledně jeho setrvání na lavičce.

Vedení klubu včetně Sira Jima Ratcliffea, Joela Glazera, CEO Omara Berrady a sportovního ředitele Dana Ashwortha bylo spatřeno při příjezdu do centra Londýna, kde se schůze konala. Média a fanoušci čekali na oznámení, ale United zatím zachovávají mlčení, což pouze přidává k nejistotě ohledně budoucnosti nizozemského manažera.

Nejhorší start sezóny za dlouhá léta

Erik ten Hag má za sebou nejtěžší start sezóny v Premier League, jaký Manchester United zažil za poslední roky. Jeho tým získal pouze dvě výhry z prvních sedmi zápasů a momentálně se nachází na 14. místě v tabulce, což je blíže sestupu než čtvrtému místu. Tento špatný začátek přirozeně vzbuzuje otázky.

Přesto se vedení klubu zatím k postavení trenéra nevyjádřilo. Ačkoliv mnozí očekávali, že schůze přinese nějakou formu jasného rozhodnutí, mlčení může být pro Ten Haga zatím dobrou zprávou – absence jakékoliv akce naznačuje, že jeho pozice není okamžitě ohrožena.

Problémy na hřišti i mimo něj

Nedávná porážka proti Portu v Evropské lize, kde Manchester United promarnil dvoubrankové vedení, přidala na tlaku. Paradoxně to byl Harry Maguire, hráč, kterého Ten Hag dříve plánoval pustit, kdo zachránil bod pro United v posledních minutách. Tento výsledek však znovu zvedl vlnu kritiky vůči manažerovi, jehož rukopis zatím není nikde vidět.

Ačkoli Ten Hag dokázal před reprezentační přestávkou získat cenný bod na Aston Ville po solidním defenzivním výkonu, tým nadále bojuje s ofenzivními problémy. Manchester United je jedním z nejhorších týmů v Premier League, co se týče proměňování šancí, a trpí výrazně pod svým očekávaným počtem gólů (XG). Na druhé straně obrana, ačkoliv inkasovala stejný počet gólů jako Manchester City a Chelsea, nedokázala pokrýt slabiny týmu.

Nejasná budoucnost a nedostatek rozhodnutí

Proč jsou kolem Ten Haga stále otazníky? Klub v létě přezkoumal jeho roli a nakonec mu vyjádřil důvěru, když prodloužil jeho smlouvu až do roku 2026 a investoval do posil za více než 200 milionů liber. Dva z pěti letních přestupů, Matthijs de Ligt a Noussair Mazraoui, navíc pracovali s Ten Hagem v Ajaxu, což mělo zajistit lepší týmovou souhru.

I přes tyto kroky výsledky nepřicházejí, což znovu vyvolává otázky, zda je Ten Hag ten pravý člověk na vedoucí pozici. Je správné soudit jeho práci už po třech měsících? Nebo jsou neuspokojivé výsledky již nyní neodpustitelné? Vedení klubu ví, že hlavním problémem je ofenziva, a podle mnohých to může být jen otázka času, než se forma týmu stabilizuje.

Prozatím však vedení Manchesteru United mlčí a napětí mezi fanoušky i médii roste. Bude Erik ten Hag mít další šanci dokázat, že je správným mužem pro vedení tohoto slavného klubu, nebo se jeho čas na Old Trafford blíží ke konci?

další zajímavé články