pátek, 11. 10. 2024
Tavares by rád pokračoval v Torontu. Musí však s klubem najít společnou řeč

Tavares by rád pokračoval v Torontu. Musí však s klubem najít společnou řeč

John Tavares, zkušený útočník a někdejší kapitán Toronto Maple Leafs, zahájil jednání o prodloužení smlouvy s klubem. Přestože jeho kontrakt končí po této sezóně, odchod z Toronta se zdá být nepravděpodobný.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Toronto Maple Leafs

Tavaresova budoucnost v Torontu je ve hře

Kanadská média přinesla zprávu, že Toronto Maple Leafs zahájilo jednání se svým čtyřiatřicetiletým centrem Johnem Tavaresem o prodloužení smlouvy. Ačkoli John vstupuje do posledního roku svého kontraktu, klub ani hráč nevykazují známky toho, že by se chystali na rozchod. Tento veterán NHL, který podepsal svou současnou smlouvu v roce 2018, poté co opustil New York Islanders, by měl teoreticky v červenci příštího roku opět vstoupit na trh jako volný hráč. Nicméně, dle všeho, se jednání o prodloužení jeho působení v Torontu již rozběhla.

Pomalu, ale jistě

Hokejový novinář z TSN, Pierre LeBrun, upozorňuje, že i když se očekává zintenzivnění rozhovorů mezi Tavaresem a vedením Leafs, jednání pravděpodobně nebudou uspěchána: „Něco se děje z toho pohledu, že proběhla jednání o smlouvě,“ prozradil LeBrun. „Došlo k výměně názorů mezi Tavaresovým týmem, jeho agentem Patem Brissonem a vedením Maple Leafs. Nemyslím si však, že by něco bylo na spadnutí, i když jsem slyšel, že se tento dialog brzy znovu rozjede.“

LeBrun rovněž poznamenal, že klub z Toronta nechce na Tavarese vyvíjet tlak: „Nevím, jestli je z pohledu týmu nějaký velký spěch. Obě strany však mají zájem něco v určitém okamžiku vyřešit. John se cítí v Torontu doma, má tu rodinu, ale i Leafs mají zájem najít společné řešení.“

Nová role a sezóna

John Tavares, který byl od roku 2019 kapitánem Maple Leafs, vstoupil do nové sezóny bez tohoto titulu. Vedení týmu totiž během léta rozhodlo, že kapitánské céčko předá mladému talentu Austonu Matthewsovi. Tavares se s touto změnou smířil a i nadále se snaží přispívat k úspěchu týmu. V loňské sezóně odehrál 80 zápasů, v nichž zaznamenal 29 gólů a celkem 65 bodů. V play-off se však jeho výkony zklidnily, když v sedmi zápasech přidal pouze jednu branku a asistenci.

Úvod do nové sezóny pro Tavarese a jeho tým však nebyl ideální, když Maple Leafs utrpěli porážku 0:1 v Montrealu. Přesto se tento zkušený útočník soustředí na další zápasy a pevně věří, že jeho přínos pro tým bude pokračovat.

Budoucnost Tavarese v modrobílém dresu

Pro Toronto Maple Leafs je jednání s Tavaresem důležité nejen z hlediska sportovního přínosu, ale i díky jeho dlouhodobému vztahu s klubem a fanoušky. Rodák z Toronta, jenž nyní nazývá toto město svým domovem, neplánuje změnu prostředí. Klub ani hráč neskrývají oboustrannou touhu najít řešení, které by Tavarese v Torontu udrželo.

další zajímavé články