pátek, 11. 10. 2024
Škriniar nebo Kiwior? Juventus hledá obrannou posilu, PSG zvažuje odchod

Škriniar nebo Kiwior? Juventus hledá obrannou posilu, PSG zvažuje odchod

Slovenský obránce Milan Škriniar by mohl v lednu přestoupit z Paris Saint-Germain na hostování do Juventusu Turín. Italský velkoklub, který hledá posilu do své obrany, intenzivně jedná o této možnosti, zatímco Škriniarova herní vytíženost v PSG zůstává minimální.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Paris Saint-Germain FC

Blíží se návrat do Itálie?

Milan Škriniar, někdejší opora Interu Milán, se možná už v zimním přestupovém období vrátí do Serie A. Podle informací La Gazzetta dello Sport Juventus zvažuje jeho hostování do konce sezóny. Slovenský obránce nastoupil v letošní sezóně pouze do dvou z devíti ligových zápasů za PSG, což zvýšilo zájem turínského klubu, který hledá způsob, jak posílit svou defenzivní řadu.

Škriniar, jehož roční plat dosahuje přibližně 10 milionů eur plus bonusy, je pro PSG hráčem, kterého zatím plně nevyužívají. Juventus, který se potýká s problémy v obraně, proto vidí ve Škriniarovi možnost, jak dočasně stabilizovat tým.

Kdo doplní Juventus?

Stará dáma kromě Škriniara sleduje i další možnosti. Jednou z nich je polský obránce Jakub Kiwior, který v současnosti působí v Arsenalu. Bývalý hráč Podbrezové a Žiliny se v Premier League zatím naplno neprosadil, což otevírá dveře k jeho možnému přesunu do Itálie. Turínský klub tak zvažuje více variant, jak si pojistit kvalitu do obrany.

Co na to PSG?

Klíčovou otázkou zůstává, zda PSG bude ochotné Škriniara na hostování uvolnit. Pařížský celek má velké ambice jak v domácí lize, tak v Lize mistrů, a i když slovenský obránce zatím nedostává mnoho příležitostí, stále může figurovat v plánech trenéra Luise Enriqueho. Podle zpráv by Juventus rád uzavřel dohodu o hostování s možnou opcí na přestup, ale bude záležet na ochotě PSG uvolnit hráče i na financování části jeho platu.

Pokud Juventus předloží lákavou nabídku a francouzský klub přistoupí na podmínky, návrat Milana Škriniara do Serie A by mohl být již brzy realitou.

další zajímavé články