středa, 23. 10. 2024
Na festivalu sportovních filmů se neradovala jen Adamczyková, ale i Soukalová. Ta si navíc zapěla i s Raegem

Na festivalu sportovních filmů se neradovala jen Adamczyková, ale i Soukalová. Ta si navíc zapěla i s Raegem

Sedmadvacátý ročník mezinárodního festivalu sportovních filmů v Liberci už je pár dní minulostí. Bodovali na něm jak biker Michal Maroši se snímkem "Ten, co slaví každý den", tak Eva Adamczyková za film "Efka: Nejrychlejší holka ve vesmíru".


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V mých očích to bylo něco nepředstavitelného, že bych mohla mířit tak vysoko, prozradila pro SportWin elitní sudí Ženské basketbalové ligy Lucie Peterková

Cenu diváků si odnesla také Gabriela Soukalová za svůj film "Pravda se pořád vyplatí", jehož režii, scénář a částečně i kameru obstaral Petr Větrovský.

Expříbramský fotbalový funkcionář se v posledních letech zaměřil právě na dokumenty ze sportovního světa a v jeho filmografii lze nalézt i příběhy Attily Végha, Jana Kollera nebo Martina Škrtela, s tím, že letos seriálově odpálil i "Last Season of 68" o Jaromíru Jágrovi, se kterým provozuje také podcast.

Samotnou Soukalovou skleněná soška nadchla. "Nemám slov, zkrátka děkuju obrovsky Vám, divákům za to, že jste si z tolika krásných dokumentů tohoto festivalu vybrali právě tento dokument," vzkázala na svém Instagramu někdejší přední světová biatlonistka, jež za tři týdny oslaví pětatřicáté narozeniny.

"Pravda se pořád vyplatí" má na csfd.cz 63 procent

 "Je to pro mě a věřím, že i pro celý tým lidí režiséra Petra Větrovského, kteří na snímku pracovali, velká pocta. Kdybych měla předem říct, jakou z cen bych na tomhle festivalu chtěla vyhrát, byla by to právě tato kategorie," líčila vítězka Světového poháru v biatlonu v sezoně 2015/2016.

"Přála jsem si, aby tento dokument, který popisuje můj životní příběh, byl blízký lidem, bavil je a předal jim motivaci a víru, že vše se dá zvládnout, když to člověk nevzdá! Proto mě obrovsky hřeje a těší, že se tento snímek líbil tolika z Vás, to je pro mě/nás ta nejlepší odměna, kterou jsme mohli dostat," uzavřelka držitelka tří olympijských medailí, která stála v rámci světových šampionátů hned šestkrát na stupních vítězů.

Soukalová, jež si nedávno zazpívala po boku Raega, jehož renomé ovšem až tak grandiózní není, dále celému tvůrčímu týmu poděkovala za zápal, energii, čas i přátelství.

Dokument, který dorazil do kin v březnu letošního roku, má na csfd.cz aktuálně 63 procent.

další zajímavé články