úterý, 08. 10. 2024
Měsíční dovolená u konce? Depay má po čtyřech zápasech opustit Brazílii

Měsíční dovolená u konce? Depay má po čtyřech zápasech opustit Brazílii

Memphis Depay po ukončení smlouvy v Atlétiku Madrid zavítal do Brazílie, kde se stal dosud největší posilou finančními potížemi zmítaných Corinthians. Zdá se ale, že jeho angažmá může být velice blízko u konce. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Evropský šampionát Memphise Depaye v nijak zářivé formě nezastihl. V šesti zápasech nasbíral jeden gól a jednu asistenci, přesto se jeho Nizozemsko probojovalo až do semifinále.

Po něm bývalý útočník Manchesteru United, Lyonu či Barcelony vyřešil svou budoucnost. V Atlétiku Madrid se dohodl na předčasném ukončení kontraktu a jeho další kroky vedly do Brazílie.

Smlouvu podepsal s Corinthians, kteří se ovšem nachází v poměrně závažných finančních problémech. Po doléčení zranění ze semifinálové klání evropského šampionátu proti Anglii dosud nastoupil do čtyř duelů.

Ve třech zápasech dorazil až jako střídající hráč, přesto si připsal už dvě asistence. Jednu v rámci Copa Sudamericana proti Fortaleze, další v brazilské Serii A Betano proti Internacionalu.

Je ale klidně možné, že pátý zápas už v Brazílii nepřidá a po necelém měsíci se vrátí do Evropy. Paulo Vinicius Coelho, brazilský novinář, společně se serverem Mundo Deportivo totiž přišel s informací, že finanční problémy Corinthians dosáhly bodu zlomu.

Aktuálně až osmnáctý celek ligové tabulky přišel o svého primárního sponzora, společnost Esportes da Sorte je podezřelá z trestné činnosti a bude muset skončit. Právě tato společnost ale financuje drtivou většinu gáže nizozemského útočníka.

V následujících týdnech by tak mělo být jasno, co s třicetiletým útočníkem bude. Pokud by se ale nenašel jiný sponzor, byla by jeho anabáze v Brazílii velice krátká.

další zajímavé články