úterý, 08. 10. 2024
Brno hostí v dohrávce 5. kola Lovosice. Na co se v tomto utkání zaměřit?

Brno hostí v dohrávce 5. kola Lovosice. Na co se v tomto utkání zaměřit?

V úterý od 20.15 hod. se naplno rozběhne dohrávka 5. kola mezi Kénikem a Lovosicemi. Půjde o souboj celků z předních pater tabulky, na co se tak mohou příznivci házené v tomto utkání zaměřit?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SKKP Handball Brno

Domácí Brno prožilo vynikající vstup do sezony, když zvládlo úvodní čtyři duely a na tři dny se dokonce ujalo vedení v tabulce. První porážka přesto přišla v předehrávce 7. kola s Plzní, kdy si Západočeši vypracovali ještě v první půli náskok šesti branek a dovedli zápas k výhře 29:37. Momentálně tak je Brno na 3. místě, o jednu příčku před svým úterním soupeřem.

Severočeši ale mají jedno utkání k dobu a navíc je zdobí fakt, že letos ještě nepoznali hořkost porážky. Po úvodní remíze s Duklou Praha zvládli Lovci porazit třeba úřadujícího vicemistra Plzeň nebo letos zajímavě poskládaný tým Zubří, a tak se dá s Brnem očekávat napínavá bitva.

Zajímavosti zápasu

Půjde o souboj dvou loňských nejlepších střelců celé extraligy. Zatímco Alexandr Moješcik se z Frýdku-Místku přesunul do Králova Pole a v pěti utkáních zatím nasázel 41 branek, Jan Kupa zůstal věřný Lovosicím, kde se zatím prosadil dvaadvacetkrát. Právě Kupa se stal loni nejlepším kanonýrem s 213 zásahy, druhý Moješcik na něj ztrácel pouhých 7 gólů. Oba výběry však mají ve svých řadách i další hráče, kteří mají schopnost rozhodovat zápasy.

Brno na Lovosice umí. Poslední tři vzájemné duely dopadly vždy ve prospěch Jihomoravanů, přičemž poslední domácí bitvu vyhrál Kénik 25:23. Ještě dramatičtější byl pak lovosický domácí otvírák v září roku 2023, kdy Lovci podlehli Brnu 24:25. V obou utkáních tedy kralovaly především defenzivy.

Ve hře je posun na 2. místo. Druhá Plzeň letos poznala hořkost porážky už dvakrát a má 8 bodů. Stejný počet má i Brno, které sice svěřencům Petra Štochla ve vzájemném střetnutí podlehlo, avšak v případě jakéhokoliv bodového zisku může právě Západočechy v tabulce přeskočit. Lovosičtí se sedmi body na kontě potřebují k postupu pořadím za vedoucí Karvinou vyhrát.

Není všechno jenom o gólech, říká obávaný kanonýr a vycházející hvězda české extraligy Alexandr Moješcik

 

další zajímavé články