úterý, 08. 10. 2024
Vítězky Wimbledonu Siniaková s Townsendovou si zahrají Turnaj mistryň!

Vítězky Wimbledonu Siniaková s Townsendovou si zahrají Turnaj mistryň!

Kateřina Siniaková se pošesté za sebou ve čtyřhře kvalifikovala na Turnaj mistryň. Turnaj začíná 2. listopadu v Rijádu.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Poprvé si Kateřina Siniaková zahraje Turnaj mistryň s Američankou Taylor Townsendovou, se kterou vyhrála v červenci Wimbledon. Informovala o tom tenisová organizace WTA v tiskové zprávě.  

Aktuální deblová světová jednička Siniaková na předchozích Turnajích mistryň startovala vždy s Barborou Krejčíkovou. V roce 2021 tento podnik vyhrály v letech 2018 a 2022 byly ve finále.  

Česko-americká dvojice je nyní na osmé příčce v žebříčku. Vedle vítězství ve Wimbledonu byly v semifinále US Open.  

Vedle Siniakové s Townsendovou potvrdila WTA ve čtyřhře také účast Italek Sary Erraniové a Jasmine Paoliniové a Gabriely Dabrowské s Erin Routliffeovou.  

Ve dvouhře jsou zatím jisté Polka Iga Šwiateková a Běloruska Aryna Sabalenková. Podle nového pravidla má k účasti na Turnaji mistryň blízko wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková. Potřebuje k tomu udržet se v nejlepší dvacítce rankingu podle výsledků v této sezoně, v němž je nyní dvanáctá.  

Macháč zabojuje o osmifinále 

Tomáš Macháč v Šanghaji na svůj osmifinálový duel kvůli nepříznivému počasí stále čeká. Zápas českého zástupce ve třetím kole s Australanem Aleksandarem Vukicem se odehraje zítra.  

Macháč měl coby třícátý nasazený v Šanghaji v prvním kole volno, poté porazil ve třech setech Španěla Alejandra Davidoviche. Olympijský vítěz z Paříže ze smíšené čtyřhry bude jako 33. hráč singlového žebříčku proti Vukicovi papírovým favoritem.  

Muchová se v Pekingu k titulu neprobojovala. Ve finále nestačila na Gauffovou

další zajímavé články