pondělí, 07. 10. 2024
Muchová se v Pekingu k titulu neprobojovala. Ve finále nestačila na Gauffovou

Muchová se v Pekingu k titulu neprobojovala. Ve finále nestačila na Gauffovou

Americká tenistka Coco Gauffová si připisuje další úspěch. V neděli suverénně porazila Karolínu Muchovou 6-1, 6-3 a získala titul na China Open, což je její druhý titul kategorie WTA 1000 v kariéře. Zároveň je to její první vítězství od lednového turnaje v Aucklandu.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Gauffová nyní zlepšila svou bilanci na 8-1 ve finále a stala se první hráčkou v otevřené éře, která vyhrála svých prvních sedm finále na tvrdém povrchu. Za tento úspěch si odnesla finanční odměnu 1,1 milionu dolarů. Tento titul je pro ni také prvním po rozchodu s trenérem Bradem Gilbertem, po úspěšné 14měsíční spolupráci. Gauffová nyní trénuje s Mattem Dalym, kterému po vítězství poděkovala: „Děkuji, Matte, je to náš první turnaj společně a očividně to jde skvěle,“ uvádí web Forbes.

Gauffová navíc zmínila, že během turnaje navštívila s vítězem mužského turnaje Carlosem Alcarazem Císařské město v Pekingu. „Možná mi přineslo štěstí a příští rok ho navštívím znovu,“ dodala s úsměvem.

Cesta ke globálnímu úspěchu

Coco Gauffová se po tomto vítězství posunula na čtvrté místo v žebříčku PIF Race do WTA Finals v Rijádu, kde je za Iga Swiatek, Arynou Sabalenkou a Elenou Rybakinou. Tento triumf přišel v pravý čas, jelikož měla Gauffová po náročném létě, kdy skončila ve třetím kole na olympiádě v Paříži a ve čtvrtém kole na US Open.

Muchová vyhrála 9 z posledních 10 zápasů a Sabalenkové se nebojí: Nejvíc se naučíte, když vyzvete ty nejlepší

Na rozdíl od Gauffové, která předváděla precizní servis a výbornou obranu, Karolína Muchová, aktuálně 49. na světě, bojovala se svým servisem. Coco zaznamenala šest es a zvládla 72 % prvního podání. Když pak Muchová v rozhodujících momentech dvojchybovala, nebylo pochyb o tom, kdo si titul odnese.

 

další zajímavé články