pondělí, 07. 10. 2024
Je to skvělý pocit, výhra v derby se vždy počítá. Fanouškům jsme ji dlužili, hlásí Novotný

Je to skvělý pocit, výhra v derby se vždy počítá. Fanouškům jsme ji dlužili, hlásí Novotný

Svěřenci Tomáš Martince ovládli úvodní konfrontaci sezony s nedalekým rivalem z Pardubic 2:1 po prodloužení.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Po nepříliš vydařeném začátku soutěže bylo úspěšné derby potřeba jako sůl. Hradečtí k němu došli po výborném týmovém výkonu, ten byl však podpořený maskovanou jistotou v zádech v podání brankáře Filipa Novotného, který svůj tým podržel vždy, když to bylo potřeba.  

Hokejisté Mountfieldu se po jednozápasové pauze vrátili na vítěznou vlnu. “Je to skvělý pocit, výhra v derby se vždy počítá. Podali jsem parádní výkon, mám z toho velkou radost. Takhle se musíme prezentovat i v dalších duelech,” uvedl třiatřicetiletý brankář po vyhraném utkání.  

Na Filipa Novotného letělo “pouhých” čtyřiadvacet střel, jeho spoluhráči dalších jedenáct zblokovali. Přesto předvedl hradecký gólman plno kvalitních zákroků. "Kluci hráli výborně a obětavě, musím je pochválit. Bojovali jsem jako tým, v pěti jsme útočili i bránili. Soupeř neměl úplně vyloženou šanci, bylo tam hodně střel od modré čáry a z rohu,” řekl Novotný.  

V minulém ročníku se oba nedaleké kluby, i díky čtvrtfinálové sérii ve vyřazovacích bojích, potkaly hned devětkrát. Tým ze Salonu republiky ovšem zvítězil jen jednou, rozhodně tak měl rivalovi co vracet. “Fanouškům jsme výhru dlužili. Nejen kvůli derby, ale doma jsem letos zatím vyhráli dvakrát, což je málo. I proto jsem strašně rád, že to tentokrát vyšlo,” dodal.  

Ve čtvrtek čeká královehradecký celek další duel, tentokrát na neoblíbené půdě Mladé Boleslavi, které vstup do sezony vyšel náramně. “Hradec má dlouhodobě s Bruslaři problémy, moc se mu proti nim nedaří. Věřím, že na toto mentální nastavení a výkon z derby navážeme a opět získáme nějaké body,” přeje si královehradecký brankář.  

Asistent kapitána i vysokoškolský student. „Chtěl bych s Karlovými Vary vyhrát titul,“ říká Vít Jiskra

 

další zajímavé články