sobota, 05. 10. 2024
Lewandowski měl ten nápad, přiznává Szczesny o svém překvapivém přestupu do Barcelony

Lewandowski měl ten nápad, přiznává Szczesny o svém překvapivém přestupu do Barcelony

Překvapivý přesun bývalého brankáře Juventusu do španělské metropole vzbudil pozornost. Wojciech Szczesny, který se již prakticky rozloučil s fotbalovou kariérou, nakonec učinil krok zpět na hřiště.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 04. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Juventus FC

Když totiž Marc-Andre ter Stegen, stálý strážce barcelonské brány, utrpěl vážné zranění kolene, v klubu začala panika. Katalánský tým rychle hledal náhradu a volba padla na čtyřiatřicetiletého gólmana, který už plánoval důchod. Ovšem telefonát od Roberta Lewandowského změnil vše. „Robert byl první, kdo mi volal a řekl, že bych to měl zkusit,“ prozradil Szczesny. „V tu chvíli jsem o žádném návratu neuvažoval, avšak poté, co jsem mluvil s rodinou a přáteli, všichni mi radili, abych tu šanci neodmítl,“ pokračoval.

Tato událost zcela změnila jeho plány. Polský brankář se přiznal, že původně neměl chuť hledat nové výzvy, avšak slova jeho blízkých, a především přesvědčivost Lewandowského, nakonec převážily. „Robert přišel s tou myšlenkou, přemluvil mě,“ vysvětlil Wojciech, jenž nyní stojí před novou etapou své kariéry.

Přestup do Barcelony, jež má ve světě fotbalu velkou váhu, pro něj představuje nejen novou profesní příležitost, nýbrž také osobní výzvu. „Je to pro mě obrovská čest,“ svěřil se s emocemi nový strážce branky. „Myslel jsem, že už jsem připraven na důchod, avšak když jsem přijel do Barcelony a viděl, jak mě fanoušci přijali, uvědomil jsem si, jak důležité to pro ně je,“ přiznal se svým typickým klidem.

Přestože jde o gigantickou fotbalovou organizaci, nový člen týmu si již od prvních dnů všiml, že klub funguje jako rodina, což ho velmi potěšilo. „Rodina je pro mě nesmírně důležitá a tady se cítím, jako bych ji rozšířil o další členy,“ dodal nadšeně pro klubovou televizi.

Kromě toho zdůraznil, jak moc ho inspirovala samotná atmosféra, která panuje okolo tohoto historického klubu. „Vždy jsem byl fanouškem Barcelony. Když jsem sledoval zápas přímo na stadionu, cítil jsem tu vášeň v očích diváků. Bylo to úžasné,“ dodal s úsměvem. Nyní je však připraven na práci. „Cítím se plný energie a jsem připraven na to, co nás v této sezóně čeká,“ uzavřel Szczesny svou řeč.

Závěr je jasný – zatímco brankářská legenda německé národnosti bude mimo hru, Barcelona získala zkušeného náhradníka, jenž nejenže přináší kvalitu, ale také vášeň a chuť do nové výzvy.

další zajímavé články