sobota, 05. 10. 2024
Trpišovský po remíze s Ajaxem: Chtěli jsme víc, penalta nás srazila

Trpišovský po remíze s Ajaxem: Chtěli jsme víc, penalta nás srazila

Po remíze 1:1 s Ajaxem v Evropské lize trenér Jindřich Trpišovský hodnotil výkon svého týmu, rotaci kádru a připravenost na nedělní derby. Očekával lepší vstup do zápasu a litoval zbytečné penalty.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 04. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia'

Remíza 1:1 s Ajaxem v Evropské lize nepřinesla hlavnímu trenérovi Jindřichu Trpišovskému tolik radosti, jak by si přál. Na pozápasové tiskové konferenci kriticky zhodnotil výkon svého týmu, zejména nedostatečný tlak v prvním poločase a zbytečnou penaltu, která zápas silně ovlivnila.

„Čekal jsem od zápasu víc, zejména po fotbalové stránce,“ přiznal otevřeně. Ajax podle něj v úvodu kontroloval hru a držel jeho tým na uzdě. „Dvě chyby v obraně, z nichž jedna vedla k penaltě, nám zbytek zápasu dost zkomplikovaly,“ pokračoval trenér, který byl viditelně zklamaný. Až ve druhé půli podle jeho slov tým ukázal, co se od něj očekávalo. „Hráli jsme tak, jak jsme chtěli hrát od začátku, ale bohužel jsme z tlaku vytěžili jen jeden gól.“

Velká část diskuse se točila kolem rotace hráčů před nedělním derby. Trpišovský udělal v sestavě pět změn, ačkoli původně avizoval pouze drobné úpravy. Na dotaz novinářů, zda byl spokojený s výkonem nových hráčů, odpověděl s mírnými výhradami. „Někteří hráli skvěle, ale Ajax je tým s velkou kvalitou. Chyběly nám emoce a nažhavení, první půli jsme respektovali soupeře až příliš,“ přiznal.

Trenér se však nevzdává. I když cítí, že jeho tým mohl dosáhnout lepšího výsledku, rotace kádru byla nezbytná. „V tak náročném programu musíte rotovat,“ vysvětlil. „Někteří hráči nejsou zdravotně stoprocentní, třeba Zafeiris měl virózu. Kluci, kteří dnes hráli, odvedli dobrou práci proti velmi silnému soupeři.“

Velkou pochvalu si vysloužil mladý gólman Antonín Kinský, který nechyběl v žádném zápase. „Když má gólman formu, dvojka to má těžké,“ řekl Trpišovský. Jeho klid a rozehrávka podle trenéra hrají klíčovou roli v zakládání útoků.

S ohledem na další vývoj Evropské ligy byl trenér spíše opatrný. „Máme čtyři body, ale musíme bojovat o každý další. Teď nás čekají dvě venkovní utkání, která rozhodnou o našem postupu,“ přidal Trpišovský s vědomím, že cesta do dalších kol soutěže nebude jednoduchá.

V závěru se trenér věnoval i hodnocení individuálních výkonů hráčů. „Simion Michez hrál v obrovské intenzitě, ale v závěru mu trochu došly síly. Conrad Wallem měl nepřesný začátek, avšak ve druhé půli pomohl svým nasazením,“ dodal.

S remízou proti Ajaxu se tým musí rychle vyrovnat, protože v neděli je čeká další výzva v podobě derby se Spartou. Trpišovský věří, že jeho tým bude připraven.

další zajímavé články