čtvrtek, 03. 10. 2024
Důležité je, aby odsud nevozili soupeři body, říká po třetí domácí výhře Kladna Jakub Strnad

Důležité je, aby odsud nevozili soupeři body, říká po třetí domácí výhře Kladna Jakub Strnad

Rytíři Kladno si doma udržují stoprocentní bilanci a jedním z klíčových hráčů je útočník Jakub Strnad. Tento dvaatřicetiletý bojovník si cení těsných vítězství, která dodávají týmu sebevědomí. Po výhře proti Třinci mluvil nejen o svém gólovém příspěvku, ale také o důležitosti domácích zápasů.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 03. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Strnad v utkání proti Třinci vstřelil svou první branku v této sezóně, a jak sám říká, jeho rychlá střela nad lapačku patří k jeho oblíbeným zakončením. „Je parádní, že to tam konečně padlo,“ uvedl s úsměvem po zápase. Na akci se výrazně podílel i spoluhráč Phil Pietroniro, který Strnadovi přesně nahrál do nebezpečného prostoru. „Sjel jsem si před branku a on mě tam viděl. Poslal mi přesně puk a já se pak jen snažil co nejrychleji vypálit.“ I když měl Strnad šanci skórovat ještě jednou, tentokrát brankáře Třince nepřekonal.

Rytíři si plácli s Třebíčem a mládežnický reprezentant bude sbírat střídavé starty na Vysočině

Mrzí mě spíš to, že jsem nezakončil jako obvykle. Je ale fakt, že tomu chyběl kousek,“ komentoval nevyužitou příležitost. Přesto byl jeho gól klíčový k dalšímu vítězství Kladna, což sám považuje za hlavní cíl – udržet domácí prostředí jako nedobytnou tvrz, uvadá web Rytíři Kladno.

Úspěšná oslabení a sebevědomí týmu

Rytíři Kladno zatím doma získali maximální počet bodů a podle Strnada je klíčové, že tým trénuje na malém hřišti a hraje obětavě. Navíc hovoří o významné roli fanoušků, kteří je neúnavně podporují: „Navíc nás dopředu ženou fanoušci!“ Strnad také hraje pravidelně při oslabeních a zdůrazňuje, že změny, které tým v tomto směru provedl, se osvědčily. „Je super, že nám teď vychází. Jsme za to moc rádi,“ uvedl. Ačkoli všechny dosavadní zápasy byly vyrovnané, Strnad věří, že schopnost zvládat zápasy s těsným výsledkem dodává týmu potřebné sebevědomí.

 

další zajímavé články