čtvrtek, 03. 10. 2024
Naživo jsem ještě takovou kvalitu neviděl. Je to prostě jiný svět, říká trenér Weiss

Naživo jsem ještě takovou kvalitu neviděl. Je to prostě jiný svět, říká trenér Weiss

Manchester City zaznamenal první vítězství v Lize mistrů, když snadno zvítězil 4:0 nad Slovanem Bratislava. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Největší favorit soutěže již po čtvrthodině vedl o dva góly, potom střelecky zvolnil. Ve druhém poločase se trefil i kanonýr Haaland, několika dalším gólům zabránil brankář Takáč. “Naživo jsem ještě takovou kvalitu neviděl. V mých očích jsou City nejlepší tým na světě, je to prostě jiný svět. Pro nás je čest proti nim hrát a už jen to, že jsem se do Ligy mistrů vůbec dostali. Zápas jsme si s hráči užili a taky trochu vytrpěli,” uvedl pro stanici Nova Sport trenér Vladimír Weiss.  

Ilkay Gündogan otevřel skóre po osmi minutách, než se během 15 minut nádherně zakroutil do druhého branky Phil Foden. Svěřenci Pepa Guardioly před přestávkou udeřili ještě třikrát, avšak až pokus Erlinga Haalanda krátce před hvizdem posunul svůj tým do vedení 2:0. 

McAtee byl postaven do hry z lavičky a okamžitě se prosadil, když po chytré přihrávce od Fodena vystřelil další gól City. Absolvent akademie krátce poté málem zdvojnásobil svůj účet, ale jeho pokus dobře zachránil brankář Slovanu. “Jsem nadšený. Myslím, že o tom sní každé dítě, takže je to rozhodně splněný sen,” řekl po zápase novinářům jednadvacetiletý hráč, který debutoval v seniorské reprezentaci v září 2021 a poté strávil dvě sezony na hostování v Sheffieldu United.  

Vítězství znamená, že City mají čtyři body ze dvou zápasů v nové ligové fázi soutěže, do konce zbývá ještě šest zápasů.  

Slovenský šampion měl na rozdíl od Sparty výhodu domácího prostředí 

Slovan Bratislava měl proti Manchesteru City výhodu domácího prostředí. Letenští nastoupí ve 3. kole proti City venku.  

Sparta má z úvodních dvou duelů nového formátu soutěže čtyři body, v prvním zdolala doma Salcburk 3:0. V dalším kole se představí na stadionu jednoho z největších favoritů na prvenství Manchesteru City.  

Zasloužená remíza, Sparta Stuttgart zaskočila, říká expert Rajnoch. Jaké šance dává Letenským na Manchesteru City?

další zajímavé články