neděle, 29. 09. 2024
Zápas probíhal jinak, než jsme očekávali. Museli jsme upravit naše rozestavení, abychom vytvořili větší tlak, řekl trenér Trpišovský

Zápas probíhal jinak, než jsme očekávali. Museli jsme upravit naše rozestavení, abychom vytvořili větší tlak, řekl trenér Trpišovský

Slávisti v prvním zápase ligové fáze Evropské ligy zvítězili na půdě třináctinásobného bulharského mistra Ludogorce Razgrad 2:0. Jak hodnotil výhru Jindřich Trpišovský? 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

Slávisté si zapsali první tři body do tabulky. Vítěznou ránu trefil osm minut před koncem prvního poločasu Matěj Jurásek, po pauze pojistil výhru Mojmír Chytil.  

Trenérský tým nasadil do základní sestavy Conrada Wallema, který v zápase startoval poprvé od dubna. “Zvládl to velmi dobře, hrál na nejnebezpečnějšího hráče domácích. Párkrát mu tam v prvním poločase chybělo zajištění. Dlouho nehrál, je to podobná situace jako u Lingyho, ale poradil si s tím a odehrál celý zápas. Nechali jsem ho tam i po přechodu na obrannou čtyřku. Na konci říkal, že už toho měl dost, že to bylo náročné,” uvedl trenér Trpišovský po vyhraném zápase novinářům. Dále pak trenéři nasadili Matěje Juráska a zraněného Igoha Ogbua nahradil David Zima. 

Zápas probíhal jinak, než jsme očekávali. Domácí hráli v jiné formaci v útočné fázi, než jsme předpokládali, a proto jsme museli upravit naše rozestavení, abychom vytvořili větší tlak,” řekl Trpišovský. 

Sešívaní se dostali do vedení ve 37. minutě zápasu po přihrávce Tomáše Chorého na Matěje Juráska. “Myslel jsem, že vystřelím pravačkou, ale měl jsem to na dlouhou nohu, takže jsem si to rozmyslel a zachoval klid. Pak jsem viděl Tomáše Chorého, že mi nabíhá, ale instinkt mi říkal, že musím stříle. Takže jsem to nakouřil prostě gólmanovi na hlavu. A jsem rád, že to tam prošlo,” řekl Matěj Jurásek v rozhovoru pro #SlaviaTV. 

Druhý poločas odstartovala branka Jana Bořila, která však kvůli ofsajdu neplatila. V 60. minutě trenér Trpišovský stáhl ze hry Juráska s Chorým, které nahradili Lingram s Chytilem. Právě nasazený hráč Chytil pojistil vítězství, když po centru Provoda práskl z voleje levačkou. Ondřej Lingr proti gólmanovi neuspěl, trefil jen jeho nohy. “Ve druhé půli neměl soupeř podporu, která by hráče tlačila. My se naopak dobře slyšeli, to nám pomohlo. Možná nás zarazilo, že se zápas odehrával trošku jinak, než jsme si říkali na videu. Věděli jsme, že je to pro nás nesmírně důležité utkání, potřebovali jsem udělat body. Jsem rád, že odsud vezeme důležité vítězství,” dodal trenér.  

Nic dalšího už utkání nenabídlo, sešívaní zvítězili 2:0. Další utkání v Evropské lize odehrají slávisti v Edenu proti Ajaxu ve čtvrtek 3. října.  

další zajímavé články