úterý, 24. 09. 2024
Kdo nahradí v budoucnu Lewandowského? Barcelona má tři zajímavé kandidáty

Kdo nahradí v budoucnu Lewandowského? Barcelona má tři zajímavé kandidáty

I když Robert Lewandowski na hřišti stále září, Barcelona již začíná plánovat jeho nástupce. Tři kandidáti, kteří by mohli vyplnit jeho místo, tak mohou přinést do klubu novou naději.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Robert Lewandowski i ve svých 36 letech, stále ukazuje svou nezpochybnitelnou kvalitu, když za šest zápasů v La Lize a Lize mistrů vstřelil čtyři góly. Jeho smlouva s Barcelonou trvá do června 2026, avšak s podmínkou, že musí hrát minimálně 55 % zápasů, aby si zajistil další sezónu. To nutí vedení klubu začít uvažovat o budoucnosti a hledat vhodné nástupce pro roli čísla 9.

Hvězda z Manchesteru: Erling Haaland

Na vrcholu seznamu aspirantů je Erling Haaland. Norský útočník, jehož smlouva s Manchesterem City platí do roku 2027, je jedním z nejlépe placených hráčů Premier League, s ročním platem přes 20 milionů eur. Jeho odchod však závisí na vyšetřování finančních praktik City. Pokud by klub čelil sankcím, mohl by se Haalandův status rychle změnit. Jeho aktuální tržní hodnota se odhaduje na přibližně 175 milionů eur, uvádí web Barca Universal.

Nová naděje z Lisabonu: Viktor Gyokeres

Další zajímavou možností je Viktor Gyokeres, švédský útočník z Sportingu Lisabon. V této sezoně zatím zaznamenal devět gólů ve sedmi zápasech a jeho výkony přitahují pozornost nejen Barcelony, ale i několika klubů Premier League. Podle portugalských zdrojů by jeho přestup mohl stát kolem 100 milionů eur. Barcelona však musí jednat rychle, protože o Gyokerese usilují také týmy jako Arsenal a Liverpool.

Talent z RB Lipska: Benjamin Sesko

A konečně, Benjamin Sesko, mladý talent z RB Lipska, se také dostává do hledáčku. Slovinský útočník, který nedávno odmítl nabídky od předních klubů, se chce soustředit na rozvoj v Bundeslize. Jeho uvolňovací klauzule je odhadována na 65 milionů eur, což z něj dělá dostupnější alternativu než Haaland a Gyokeres. Barcelona se nachází v klíčovém období, kdy musí vyvážit ambice s finanční realitou. Hledání útočníka, který by mohl převzít odpovědnost za ofenzivu týmu v budoucnu, je rozhodující. Potenciální nástupci přinášejí naději, ale jejich dostupnost zůstává prozatím nejistá.

další zajímavé články