sobota, 28. 09. 2024
Šohei Ohtani vytvořil historický rekord: 50 homerunů a 50 ukradených met v jedné sezoně

Šohei Ohtani vytvořil historický rekord: 50 homerunů a 50 ukradených met v jedné sezoně

V Major League Baseball se zapsala nová kapitola historie, když hvězda Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani dosáhl úctyhodného a dosud nevídaného výkonu. Během zápasu proti Miami Marlins, který Dodgers ovládli vítězstvím 20:4, Ohtani odpálil svůj padesátý homerun v sezoně a zároveň zaznamenal padesátou ukradenou metu v tomto ročníku. Tento historický milník dosud žádný hráč v dějinách MLB nedosáhl.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Ohtani tímto výkonem rozpoutal šílenství nejen mezi fanoušky Los Angeles Dodgers, ale i v rodném Japonsku, kde je považován za národního hrdinu. Fanoušci po celém světě mu vyjadřují podporu na sociálních sítích, a japonská média dokonce vydala speciální edice novin věnované jeho úspěchu. Úctyhodného počinu si všimla i japonská vláda, jejíž mluvčí baseballistovi oficiálně tlumočil gratulaci.

Před začátkem tohoto historického zápasu Ohtani potřeboval k dosažení svého unikátního rekordu dva nechytatelné odpaly a jednu ukradenou metu. Po úspěšném homerunu v sedmé směně, který završil jeho padesátý zásah v sezoně, se zařadil do takzvaného "Klubu 50-50", což je neoficiální označení pro hráče, kteří v jedné sezoně dosáhnou 50 homerunů a 50 ukradených met.

Samotný Ohtani byl svým výkonem příjemně překvapen. „Nevím, jestli jsem to očekával, ale rozhodně to pro mě znamená hodně. Je to něco, na co budu vzpomínat celý život,“ uvedl skromně poté, co po zápase slavil s týmem svůj první postup do play-off. Dodgers se to naopak povedlo již podvanácté za sebou.

Manažer Dodgers, Dave Roberts, Ohtaniho výkon rovněž vyzdvihl. „Baseball se hraje už přes dvě stě let, ale tohle, co on dokázal, nemá obdoby,“ prohlásil Roberts na adresu hráče, který k týmu přestoupil před sezonou. Ohtani totiž podepsal s Dodgers desetiletý kontrakt na ohromujících 700 milionů dolarů.

Šohei Ohtani, který je díky své kombinaci schopností nadhazovat i odpalovat často srovnáván s legendou Babe Ruthem, pokračuje ve své kariéře mimořádně úspěšně. Má na kontě čtyřnásobnou účast v Utkání hvězd a je loňským vítězem World Baseball Classic. Jeho celkový počet homerunů nyní činí 222 a zdá se, že tato hvězda má před sebou ještě mnoho dalších milníků.

další zajímavé články