pátek, 20. 09. 2024
Jsem člověk, který chce vždycky víc, líčí nejlepší česká házenkářka Jeřábková, která anketu ovládla už třikrát

Jsem člověk, který chce vždycky víc, líčí nejlepší česká házenkářka Jeřábková, která anketu ovládla už třikrát

Nejlepší česká házenkářka sezony 2023/2024 působí v dánské nejvyšší soutěži a jmenuje se Markéta Jeřábková.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 19. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Česká házená

Rozhodli o tom kapitáni a kapitánky z klubů nejvyšších soutěží, funkcionáři, reprezentační trenéři, novináři i zástupci vedení Českého svazu házené.

Spojka dánského celku Ikast Håndbold tak obhájila svůj triumf z loňského roku a připsala si svou třetí výhru v anketě (ovládla ji i v roce 2020). To vše i přesto, že nedokázala dosáhnout na žádnou týmovou trofej.

Individuálně však byla vidět dostatečně. V Lize mistrů se stala díky 100 nastříleným brankám sedmou nejlepší střelkyní soutěže a dařilo se jí i na mezinárodním poli - na MS 2023 se v rámci devíti startů blýskla 63 góly a 39 asistencemi. 

Chci získat double a jednou si zahrát v zahraničí, prozradil pro sportwin karvinský talent Pavel Bajer

"Sezona se dá hodnotit jako úspěšná. Ať už to byl přestup do jiného klubu a jiné země, který do dneška hodnotím jako správný krok a pozitivní v mé kariéře, pak samozřejmě světový šampionát s reprezentací i kvalifikace na letošní Euro. Šance zahrát si o olympijské hry bylo také něco příjemného. Na druhou stranu jsem člověk, který chce vždycky víc. Ne vždy se cítím uspokojeně a i v této sezoně byly zápasy, minuty a akce, které se daly zvládnout lépe, i když dělá člověk, jak nejlépe umí. Za mě bude vždycky vyhrávat tým. Samozřejmě i v týmu je potřeba kvalitních lidí, takže individuálních ocenění si nesmírně vážím a jsem za ně ráda. Každého sportovce tohle zahřeje, a zároveň ho to nějakým způsobem nabudí do další kariéry a dalších sezon," citoval házenkářskou hvězdu web handball.cz.

Vítězce se podařilo vyzrát i na Veroniku Malou, jež se živí házenou v Německu, Charlote Cholevovou, která úřaduje v Rumunsku a Janu Knedlíkovou, jejíž domovskou soutěží je norská liga.

Nejlepší házenkářka sezony:

1. místo: Markéta Jeřábková (Ikast Håndbold/Dánsko)
2. místo: Veronika Malá (HB Ludwigsburg/Německo)
3. místo: Charlotte Cholevová (Ramnicu Valcea/Rumunsko)
4. místo: Jana Knedlíková (Vipers Kristiansand/Norsko)
5. místo: Iveta Korešová (Sokol Písek)

 

další zajímavé články