čtvrtek, 19. 09. 2024
Třítýdenní absence? Arteta fanouškům dobré zprávy ohledně Ödegaarda nepřinesl

Třítýdenní absence? Arteta fanouškům dobré zprávy ohledně Ödegaarda nepřinesl

9. září v utkání s Rakouskem si kapitán norské reprezentace a také Arsenalu Martin Ödegaard poranil kotník a bylo zle. Reprezentační lékař Ola Sand hovořil o třítýdenní absence, podle dnešního vyjádření Mikela Artety ale může být vše jinak.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Arsenal FC

"Zranění kotníku bývá bolestivé a u Martina tomu tak bylo. Podobné zranění si žádá tak minimálně tři týdny," prohlásil před týdnem lékař norské reprezentace. Fanoušci Gunners ale rozhodně počítali s tou příznivější variantou.

Nyní je ale na tiskové konferenci před zítřejším duelem s Atalantou v rámci Ligy mistrů nepotěšil manažer Mikel Arteta, podle kterého je zranění vážnějšího charakteru.

"Nedávné skeny ukázaly, že tam je poměrně značné poškození, zejména na jednom z vazů v kotníku. Je to docela vážné, takže o něj na nějaký čas přijdeme," hlesl Španěl na tiskové konferenci.

Kapitán londýnského velkoklubu chyběl týmu už v neděli proti Tottenhamu, v North London derby to ale mírný favorit klání zvládl. "Je to náš kapitán a je jedním z největších a nejlepších hráčů našeho týmu. Naše identita je s ním spojena a můj tým čeká velká zkouška," zmínil Arteta a doplnil: "Ale podívejte se, jak jsme schopni ukázat jinou tvář."

Arsenal se bez Ödegaarda bude muset obejít nejen zítra proti Bergamu, ale také minimálně v duelech proti PSG a Interu Milán v rámci Ligy mistrů a také proti Manchesteru City, Liverpoolu a Newcastlu v Premier League.

další zajímavé články