středa, 18. 09. 2024
Milan a Inter ruší plány na renovaci San Sira, chystají výstavbu nového stadionu

Milan a Inter ruší plány na renovaci San Sira, chystají výstavbu nového stadionu

AC Milan a Inter Milán se rozhodly upustit od plánů na renovaci ikonického stadionu San Siro a oživily projekt výstavby nového společného stadionu ve stejné oblasti. Tento krok přichází po několikaletém jednání s místními úřady, které naráželo na různé překážky.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Spory ohledně osudu slavného stadionu San Siro, domova AC Milán a Interu Milán, pokračují. Po dlouhých letech diskuzí a analýz se oba kluby rozhodly, že rekonstrukce téměř stoletého stadionu není proveditelná. Milánský starosta Giuseppe Sala potvrdil, že oba týmy nyní hodlají postavit nový moderní stadion v oblasti San Sira, čímž by se zvýšily jejich příjmy a konkurenceschopnost v rámci evropských klubů. "Po důkladné analýze došly kluby k závěru, že renovace stadionu San Siro by nebyla finančně dostupná. Nemyslí si, že je to proveditelné," uvedl Sala po uzavřeném jednání s představiteli obou týmů, jak uvádí web ESPN.

Nový stadion přinese vyšší příjmy a moderní zázemí

Plány na stavbu moderního stadionu mají za cíl posílit finanční postavení Milána a Interu, jejichž příjmy zaostávají za jinými evropskými velkokluby. Původní návrh na renovaci San Sira narazil na politický odpor a ochranu kulturního dědictví, protože stadion s kapacitou téměř 80 000 diváků patří mezi ikony italského sportu.

Jurečku čeká brzy debut v Süper Lig. Nakonec ho ulovil tým, který v útoku sází i na exsparťana Minčeva

Místo toho teď kluby zvažují koupi pozemků v okolí San Sira, kde by postavily moderní stadion, jenž by se stal jejich novým domovem. Staré San Siro by mělo být přebudováno a využito k jiným účelům. Konečné rozhodnutí bude záviset na vyhodnocení ekonomické hodnoty stadionu a jeho okolí, stejně jako na vyjasnění rozsahu památkové ochrany této budovy. Zatímco diskuse o nové aréně trvají už několik let, starosta Sala zdůraznil, že stavba stadionu v Itálii není jednoduchý proces a bude ještě nějakou dobu trvat, než se celý projekt posune kupředu

další zajímavé články