čtvrtek, 19. 09. 2024
Mrůzek může v Německu útočit na senzační titul, na trio lídrů ztrácí pět ran

Mrůzek může v Německu útočit na senzační titul, na trio lídrů ztrácí pět ran

Český golfista Filip Mrůzek se na German Challenge rozehrál ke skvělým výkonům a po třech kolech turnaje Challenge Tour je na deváté pozici. Na nejlepší hráče ztrácí před nedělním finálovým kolem pět ran. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V prvním kole to od Filipa Mrůzka ještě žádná hitparáda nebyla. Jedno birdie, jedno bogey a kolo v paru. V pátek začal brzy třiatřicetiletý golfista chybkou na desítce, od té chvíle už to ale byla velká jízda.

Mrůzek nasázel šest birdie, neudělal jedinou chybu a propracoval se do elitní dvacítky. Včera své umístění ještě vylepšil. Ačkoliv třikrát zapsal bogey, díky šesti zásahům se dostal až na devátou pozici.

Jediný český golfista, který na hřišti Wittelsbacher Golfclub prošel cutem, si může připsat nejlepší výsledek od loňského Challenge de Espaňa, kde skončil na dělené osmé přičce. Teoreticky se může Mrůzek porvat i o vítězství.

Na čelo ztrácí pět ran, na TOP 5 poté jediný úder. S -13 vedou Jihoafričan Deon Germishuys, Francouz Oihan Guillamoundeguy a Skot Daniel Young a do finále toto trio vystartuje devět minut po desáté hodině. 

další zajímavé články