pondělí, 16. 09. 2024
Jihoamerická kvalifikace o světový šampionát nudila. Hlavní postavou byl loučící se Suárez

Jihoamerická kvalifikace o světový šampionát nudila. Hlavní postavou byl loučící se Suárez

Zatímco v úvodní den jihoamerické kvalifikace o světový šampionát 2026 bylo ve dvou duelech k vidění hned sedm branek, dnešní program ofenzivní zábavu rozhodně nepřinesl. Ústřední postavou druhého hracího dne byl přesto útočník. S reprezentační kariérou se definitivně rozloučil Luis Suárez. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Daleko více se rozhodně čekalo od Brazílie, která v domácím prostředí vyzvala Ekvádor. Jediný gól vstřelil přesně po půlhodině hry útočník Realu Madrid Rodrygo a zajistil Kanárkům první vítězství od konce června, kdy ještě ve skupině Brazilci přehráli Paraguay.

Smírem skončil souboj Peru a Kolumbie. Za domácí otevřel po hodině hry skóre obránce aténských AEK Alexander Callens, na konečných 1:1 srovnal ve vynikající formě hrající útočník Liverpoolu Luis Díaz.

Největší pozornost druhého hracího dne ale byla směřována do Montevidea. Uruguay hostila Paraguay a s nesmírně úspěšnou reprezentační kariérou se loučil kapitán Luis Suárez.

"Přemýšlel jsem o tom dlouho a věřím, že ten správný čas nastal nyní. Až budu hrát poslední zápas za nároďák, budu v klidu a půjdu na hřiště se stejným nadšením jako když mi bylo devatenáct. Za tým položím svůj život," uvedl před čtyřmi dny na tiskové konferenci Suárez.

Za reprezentaci nakonec nasbíral 143 utkání a 69 branek. V posledním klání ale úspěšný nebyl. Uruguay sice měla herní i střeleckou převahu, mezi tři tyče nicméně vyslala jediný pokus. A s tím se příliš často nevítězí.

V posledním duelu bývalého kanonýra Liverpoolu či Barcelony se tak zrodila bezbranková remíza, která ale pozápasovou náladu rozhodně nepřekazila. Vždyť Uruguay má pohodlný polštář osmi bodů na právě sedmý Paraguay, který by se za těchto okolností musel na světový šampionát protáhnout přes baráž.

další zajímavé články