pondělí, 16. 09. 2024
Bizarní zranění vyřadilo novou akvizici Arsenalu. Bude fit pro North London derby?

Bizarní zranění vyřadilo novou akvizici Arsenalu. Bude fit pro North London derby?

Itálie sice v Lize národů překvapivě přehrála Francii jasně 1:3, přišla ale o obránce Riccarda Calafioriho, který po hodině hry utrpěl bizarní zranění po střetu s Ousmane Dembélém. Strach má ale především Arsenal, který mladého beka angažoval teprve v létě.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Arsenal FC

Pro Itálii úvodní utkání Ligy národů dobře rozhodně nezačalo. Už v první minutě se prosadil Bradley Barcola a Francie se mohla oprávněně domnívat, že v duelu bude dominovat. Od té chvíle už to ale pro favorita utkání ty správné parametry nemělo.

Italové nakonec zvítězili překvapivě 1:3 a získali první tři body do tabulky skupiny 2. Mrzet ale hosty může ztráta dvaadvacetiletého obránce Riccarda Calafioriho.

V 66. minutě mu bizarním způsobem způsobil zranění Ousmane Dembélé, který se protáhl kolem Alessandra Bastoni, jenž jej povalil k zemi. Dembélé při pádu na zem trefil kopačkou Calafioriho do lýtka a bylo zle.

Po lékařské pomoci to ještě Calafiori zkusil, o pět minut později ale Lucianu Spallettimu nic jiného nezbývalo, než hráče vystřídat. Špatná zpráva je to především pro Arsenal, který už příští týden odehraje North London derby proti Tottenhamu.

Ale ačkoliv to v prvních momentech dobře rozhodně nevypadalo, kouč Italů Luciano Spalletti přispěchal s dobrou zprávou. "Musí ještě na vyšetření, ale máme za to, že by v následujících zápasech scházet neměl," řekl na tiskové konferenci.

Je tedy možné, že v neděli bude rodák z Říma Artetovi plně k dispozici.

další zajímavé články