pondělí, 16. 09. 2024
Arne Slot je génius. Mysleli jsme si, že Klopp je nenahraditelný, on nás přesvědčuje o opaku, zní z Liverpoolu

Arne Slot je génius. Mysleli jsme si, že Klopp je nenahraditelný, on nás přesvědčuje o opaku, zní z Liverpoolu

Pro Ryana Gravenbercha, záložníka Liverpoolu, začala sezóna 2024/25 úplně jinak než ta předchozí. Vypadá to, že bude jedním ze základních kamenů nového kádru, který zatím pod vedením Arneho Slota nestačí udivovat.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool FC

Zatímco Liverpool drží druhé místo v Premier League hned za Manchesterem City, Gravenberch se usadil pevně v základní sestavě a odehrál každou minutu dosavadních zápasů.

Pro hráče, který minulou sezónu často střídal a základní jedenáctku viděl jen z lavičky, je to obrovský posun. Loni, pod vedením Jürgena Kloppa, totiž nastoupil v základu pouze ve 12 ligových utkáních.

Jeho přestup z Bayernu Mnichov do Liverpoolu na konci loňského letního přestupového období přišel jako blesk z čistého nebe. Klub zaplatil přibližně 34 milionů liber a celý přestup se zdál být trochu hektický, až panický.

Gravenberch se následně těžko prosazoval, kromě několika zápasů v Evropské lize. Ale letošní sezóna začala jinak. A změnu má na svědomí nový trenér Liverpoolu Arne Slot. Gravenberch našel své místo ve středu hřiště po boku Alexise Mac Allistera a Dominika Szoboszlaie. Najednou působí sebejistě a vyrovnaně.

„Věci jdou dobře, ale stále jsem to já. Cítím se pohodlně ve své vlastní kůži,“ svěřil se Gravenberch v rozhovoru pro ESPN NL, když se hlásil na reprezentační sraz.

Na otázku, zda má na jeho znovuzrození konkrétně vliv Arne Slot, odpověděl: „Je to skvělý trenér, má jasný plán. A dává mi sebedůvěru.“

Gravenberch cítí podporu a pochvaluje si nový směr, který tým nabral. Jeho spoluhráč, brankář Alisson, také vyjádřil svůj názor na změnu ve vedení. Po vítězství nad Manchesterem United ocenil, jak Slot zvládl nahradit Jürgena Kloppa, který byl pro klub nepostradatelnou ikonou.

„Miluji Jürgena Kloppa. Budu ho milovat po zbytek svého života, a on to ví. Ale odhodlání a kvalita našeho nového manažera jsou úžasné. Vyžaduje od týmu to nejlepší,“ řekl Alisson.

Liverpool je nyní plný optimismu a připraven sbírat body, když se Premier League po reprezentační pauze opět rozběhne. Čekají jej domácí zápasy proti Nottinghamu Forest a Bournemouthu, kde bude chtít potvrdit svou bezchybnou dosavadní formu.

další zajímavé články