pondělí, 16. 09. 2024
Iga Swiateková je na US Open stále suverénní

Iga Swiateková je na US Open stále suverénní

Polská tenistka Iga Swiateková nadále předvádí skvělou formu na US Open 2024. Ve čtvrtfinále opět neztratila ani set a pokračuje v tažení, které z ní dělá jednu z největších favoritek turnaje.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Iga Swiateková, nasazená jednička a jedna z nejlepších tenistek současnosti, se na US Open 2024 prezentuje v excelentní formě. V pondělí na stadionu Arthura Ashe porazila šestnáctou nasazenou Rusku Ljudmilu Samsonovou 6:4, 6:1 a bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále. Swiateková, jediná z bývalých šampionek, která stále zůstává v turnaji, oslavila svůj stý grandslamový zápas s absolutní dominancí. Během něj ztratila pouhé čtyři body při svém prvním podání, což dokládá její neuvěřitelnou sílu a preciznost, uvádí Web ESPN.

Výzva jménem Pegulaová – bude to opakování loňského čtvrtfinále?

Příštím soupeřem Swiatekové bude Američanka Jessica Pegulaová, kterou Polka porazila v loňském čtvrtfinále US Open na cestě ke svému pátému grandslamovému titulu. „Má dost záludný styl hry, takže je třeba opravdu pracovat na nohách a být připraven,“ řekla Swiateková o nadcházejícím souboji. V zápase proti Samsonové se Swiateková projevila jako hráčka, která nemilosrdně trestá každou chybu soupeřky. Samsonová, která se snažila dosáhnout svého prvního grandslamového čtvrtfinále, nedokázala prolomit Swiatekové podání a ani jednou si nevytvořila brejkbolovou příležitost. Polská hvězda naopak využila každou šanci a zejména ve druhém setu dominovala, když svou soupeřku zcela převálcovala.

Není to léto, jaké bych si přála, chci dosáhnout jiné úrovně, přiznává Gauff. Mučit se ale kvůli tomu nebude

Swiateková se v New Yorku cítí čím dál tím lépe, což je dobrá zpráva pro její fanoušky, ale špatná pro její soupeřky. „Určitě se každým dnem cítím lépe a lépe,“ prohlásila Swiateková, která přeskočila přípravný turnaj v Torontu, aby se dostatečně zregenerovala a připravila na US Open. Pokud Swiateková bude pokračovat ve své neúprosné jízdě, má velkou šanci na další grandslamový titul a upevnění své pozice světové jedničky

 

další zajímavé články