čtvrtek, 19. 09. 2024
Není to léto, jaké bych si přála, chci dosáhnout jiné úrovně, přiznává Gauff. Mučit se ale kvůli tomu nebude

Není to léto, jaké bych si přála, chci dosáhnout jiné úrovně, přiznává Gauff. Mučit se ale kvůli tomu nebude

Před rokem byla Coco Gauff(20) hvězdou turnajů na amerických betonech a úspěchy korunovala ziskem titulu na US Open, tentokrát se v New Yorku mladá tenistka loučila už v osmifinále.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 02. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Robert Bell/INSTARimages

Po nedělní porážce s americkou krajankou Emmou Navarro litovala špatného podání. Dopustila se 19 dvojchyb a prohrála 3:6, 6:4 a 3:6.

"Celkově jsem nehrála špatně, ale nepohlídala jsem si servis, to byl zásadní rozdíl. Hodně jsem jí tím pomáhala. Při mém druhém servisu byla Emma agresivní, vyvíjela na mě větší a větší tlak. Moc bych si přála, abych podávala lépe," řekla Gauff. Před dvěma měsíci podlehla Navarro ve Wimbledonu. Tehdy na trávě ve dvou setech, na betonu ve Flushing Meadows po třísetové bitvě. 

Kouč Muchové: Moc se mi líbí, jak Kája teď vystupuje, umím si představit, že z ní soupeřky mají trochu strach

Loni během turnajů US Series kralovala Gauff ve Washingtonu, Cincinnati i na US Open, kde v semifinále vyřadila Karolínu Muchovou. Letos od Wimbledonu vyhrála pouhé tři zápasy, z toho dva na antuce při olympijském turnaji v Paříži. Po nedělním vyřazení z posledního grandslamu sezony klesne v žebříčku z třetího místa na šesté.

"Není to léto, jaké bych si přála. Spousta lidí by chtělo být na grandslamu ve čtvrtém kole. Být na olympiádě, být tam vlajkonošem. Ale já chci dosáhnout jiné úrovně, takže je to zklamání, ale zase se kvůli tomu nebudu mučit. Pokud se ale chci zlepšit, musím najít konzistenci na servise," dodala.

další zajímavé články