čtvrtek, 19. 09. 2024
FC Barcelona představuje druhou sadu dresů pro novu sezonu! Počtvrté v historii budou hráči oblékat černé barvy

FC Barcelona představuje druhou sadu dresů pro novu sezonu! Počtvrté v historii budou hráči oblékat černé barvy

FC Barcelona oblékne počtvrté v historii jako svůj druhý dres černé barvy. Dříve tak učinila v letech 2011/12, 2013/14 a naposledy v sezoně 2020/21. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Venkovní dres pro Barcelonu v sezoně 2024/25 je pohledem do dresů budoucnosti, v němž se mísí ikonické pruhy a černé pozadí, které jim umožňuje zazářit. Jedním z klíčových prvků je odznak TPU, který má reflexní povrch na tmavém odznaku, hrdě sedící mezi modrými a kaštanovými obrysy. 

Historie černého dresu 

V roce 2011/12 měla Barcelona vůbec poprvé ve své historii černou soupravu, i když až jako třetí sadu, avšak mezi fanoušky byla velmi oblíbená. V té sezoně vyhrál tým Pepa Guardiolu Copa del Rey a španělský Superpohár.  

O dva roky později tým opět oblékl černou jako třetí stavebnici v designu, který obsahoval žluté detaily, čímž se stavebnice odlišovala od první převratné verze. V sezoně 2020/21 měli hráči Barcelony opět dresy černé. Tentokrát přišla novinka v podobě totálně černého trikotu bez barevných detailů.  

Sady jsou navrženy pomocí technologie Dri-FIT ADV, nejvyšší kvality Nike pro technické kousky, jak uvádí web FC Barcelona. Jedná se o inovativní design, který poskytuje mobilitu, prodyšnost a ventilaci tam, kde je to nejvíce potřeba.  

Sadu dresů lze zakoupit ode dneška 4. září.  

No konečně! Dynamo má asistenta, ke Strakovi jde rekordman

 

další zajímavé články