pondělí, 16. 09. 2024
Siniaková se popere o deblové finále. Na US Open postoupila se svou spoluhráčkou do semifinále

Siniaková se popere o deblové finále. Na US Open postoupila se svou spoluhráčkou do semifinále

Kateřina Siniaková si zajistila postup do semifinále čtyřhry na grandslamovém US Open. Se svou americkou parťačkou Taylor Townsendovou se v boji o finále utkají s francouzsko-čínskou dvojicí. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Osmadvacetiletá česká tenistka vybojovala deblový titul na US Open již před dvěma lety. S Townsendovou letos ovládly Wimbledon a předtím triumfovala také s její krajankou Coco Gauffovou na Roland Garros.  

Česko-americký pár čeká v semifinále dvojice Kristina Mladenovicová z Francie a Čang Šuaj z Číny. Semifinále čtyřhry se odehraje dnes 4.9. ve večerních hodinách. 

Neuvěřitelná Muchová! 

Tenistka Karolína Muchová dnes v podvečer zabojuje o druhou účast v semifinále US Open. Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce se v New Yorku utká s nasazenou dvaadvacítkou Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie. Karolína Muchová sice skoro celý rok promarodila, podstoupila operaci zápěstí, i přes to na US Open září. 

Česká tenistka dlouhé měsíce bojovala se zahojením trhliny v břišním svalu. Zápěstí, které ji trápilo, chtěla vyléčit klidem, ale když se po půl roce nic nelepšilo, rozhodla se pro operaci.  

Nyní se zdá, že její pravá ruka je v parádní kondici. “Její volej je fantastický, rozhodně nejlepší na okruhu. Prostě hraje úžasně,” uvedl Nick Kyrgios, který ještě loni v červnu po finále French Open posílal přes Twitter posměšky. Tentokrát ale českou tenistku sám zpovídal na kurtu a uznal, že tenis Muchové ho baví.  

Muchovou čeká šesté grandslamové čtvrtfinále v kariéře a druhé na US Open. Svěřenkyně trenéra Emila Miškeho zatím na posledním grandslamu sezony neztratila set. Postupně vyřadila domácí Katie Volynetsovou, čtyřnásobnou grandslamovou šampionku z Japonska Naomi Ósakaovou, Rusku Anastasiu Potapovovou a naposledy si poradila se světovou pětkou Italkou Jasmine Paoliniovou.  

Vítězka utkání mezi Muchovou a Haddadovou Maialovou se utká v semifinále se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou, nebo domácí Jessicou Pegulaovou.  

Nick Kyrgios učinil otevřenou nabídku Coco Gauffové!

 

další zajímavé články