neděle, 15. 09. 2024
Dostal facky, protože ublížil nevinným lidem. Já sám skončil kvůli němu v nemocnici, vysvětlil Cverna útok na Bejra

Dostal facky, protože ublížil nevinným lidem. Já sám skončil kvůli němu v nemocnici, vysvětlil Cverna útok na Bejra

Skvělý bojovník i člověk. Takové pověsti se těší skoro padesátiletý obr Alex Cverna. I proto překvapilo, že na nedělní tiskovce Clashe profackoval rebela Aleše Bejra, podle kritiků si profesionální fighter něco takového nemůže dovolit. 


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 03. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Sám Alex to ale vidí jinak. V rozhovoru pro sportwin.cz potvrdil, že nešlo o zkrat ani o náhlé pominutí smyslů. Na vyhlášeného Psychopata číhal už hezky dlouho. A měl k tomu celkem dobrý důvod.

“Násilí neuznávám, osobně proti Bejrovi ani nic nemám. Už jste ale možná zapomněli, co se stalo loni na tiskovce. Někdo to tam vystříkal pepřovým sprejem a všichni vědí, kdo to byl. Bejr přišel v plynové masce. Jako jediný taky stihl z Duplexu odejít pryč. Já jsem na to fakt nezapomněl, protože jsem tam tenkrát byl. Spoustu lidí šílelo, že nemůžou dýchat, malí děti brečeli. Já jako astmatik skončil v nemocnici. Hned tenkrát jsem mu slíbil, že až ho potkám, dám mu facku a ta chvíle přišla právě teď. Měl se na ni připravit. A že se prý vydal do špitálu? Proč jako? Vždyť i můj táta mi dával facky mnohem větší,“ konstatoval klidným hlasem Cverna.

Je pravda, že Bejra varoval už před rokem na sítích. Není jeho chybou, že to Psychopat nebral vážně. “Ať si dělá, co chce. Ubližovat nevinným lidem ale prostě nebude. Navíc se trochu směju nad tím, jak teď brečí, že dostal pár facek. Zrovna on, který dává lidem kolenem do hrudníku. Tomáši Le Symu uštědřil ránu pěstí do obličeje v přímém přenosu, Filipu Grznárovi roztrhl obličej na vážení. To je jako v pořádku?“ uvedl populární válečník s tím, že Bejrovi rozhodně nedal granát, jak se někde píše.

“Dal jsem mu jen pár facek. A byly to facky výchovný. Kdybych mu dal fakt bombu, něco mu udělám, nic takového jsem ale nechtěl. Jako člověka ho respektuju. Co však loni napáchal, bylo zkrátka dost přes čáru. Ublížil tím totiž lidem, co za nic nemohli,“ podotkl tenhle obr a odmítl, že coby profesionální bojovník se mstít neměl.

“Podívejte, takhle to přece ale nefunguje. Když se bude někdo chovat násilnicky na ulici, postavím se mu bez ohledu na to, jestli je to hasič, dělník nebo zabiják na objednávku. Pokud má někdo s někým problém, ať si ho s ním taky vyřeší, ale ať do toho netahá nevinné lidi. Navíc ještě děti, co pak lapají po dechu,“ zdůraznil bývalý fighter Oktagonu.

V sobotu ho čeká premiéra v Clashi proti Michalu Kotalíkovi, to zápas Bejra s Pavlem Novotným je údajně v ohrožení. I proto musí Cverminátor k šéfům na kobereček. “Je to tak, chtějí se mnou mluvit. Ať už mě ale potrestají jakkoliv, já si budu za vším stát. Někdy je totiž třeba lidem ukázat, že nějaké věci dělat zkrátka nesmí,“ uvedl velký kamarád Karlose Vémoly.

Přátelský vztah má i s Kotalíkem, v kleci mu ale chce dát co proto. “Jsem rád, že jdu zrovna s ním. S profíkem, co toho už dost odzápasil. S žádným rádoby tvrďákem, co si na bojovníka jen hraje, bych fakt nešel, na zápas s Michalem se ale těším. Shodil jsem asi 18 kilo. Na sobotu jsem skvěle připravený,“ ujistil Cverna, který jistě bude novou hvězdou Clashe. Tomu odpovídá i výčet dalších soupeřů.

Proběhla tam jména jako Vašek Mikulášek nebo Petr Vondráček. S Petrem jsem totiž měl menší beef. Řekli jsme si, že bychom vymysleli něco na pětkrát tři minuty, vítěz by snad mohl dostat i nějaký speciální pás. Kluci z vedení mi totiž řekli, že s nikým jiným než se mnou se Vondráček bít nebude,“ prozradil Alex, jenž aktivní samozřejmě zůstane i mimo Clash.

Už na konci září podstoupí titulový souboj na Patron Boxing. S Evženem Velkým se tam pobije o pás těžké váhy, v prosinci ho pak čeká jeho oblíbený Fight Night Challenge. Dokonce ho lanařili i k boxu bez rukavic. “Dostal jsem nabídku z Valhally na zápas s Petrem Záděrou. Ne že bych nechtěl, finančně to ale pro mě nebylo zajímavé. Za daných podmínek do toho nepůjdu,“ uzavřel rodák z Kladna.

další zajímavé články