neděle, 15. 09. 2024
Souboj plný očekávání na US Open: Karolína Muchová a Jasmina Paoliniová

Souboj plný očekávání na US Open: Karolína Muchová a Jasmina Paoliniová

Karolína Muchová se po sérii zranění vrátila na US Open v plné kondici a míří na souboj s italskou hvězdou Jasminou Paoliniovou. Jaké šance má česká tenistka proti soupeřce, která zažívá průlomovou sezónu?


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 01. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Karolína Muchová, česká tenisová hvězda, se opět objevuje na velké scéně poté, co ji v posledních letech trápila různá zranění. Na letošním US Open se bez nasazení dostává do čtvrtého kola, kde se utká s talentovanou Italkou Jasminou Paoliniovou. Tenisoví fanoušci si pamatují, že Muchová už v minulosti dokázala na grandslamových turnajích zajít daleko, ale její kariéra byla často přerušována zdravotními problémy. "Je pro mě snadné mít motivaci," prohlásila Muchová po své poslední výhře nad Ruskou Anastasií Potapovovou. "Hraji tenis pro tyto velké okamžiky." S touto mentalitou a inspirací od legend jako Roger Federer a Novak Djoković vstupuje do dalšího souboje plná odhodlání, uvádí web CNN.

Krejčíková na US Open překvapivě končí už ve druhém kole, Lehečka předvedl fantastický obrat

Paoliniová je letos jednou z největších senzací na ženském okruhu. Rok 2024 pro ni znamená průlomovou sezónu, během které se dostala do finále French Open a Wimbledonu, a také získala zlatou medaili na olympijských hrách. "Je to pro mě opravdu dobrý okamžik," sdělila Paoliniová novinářům. "Hraní na této úrovni mě opravdu baví."

Muchová vs. Paoliniová: Kdo má větší šanci?

V předchozích vzájemných zápasech Muchová s Paoliniovou třikrát zvítězila, ale od roku 2021 spolu nehrály. Obě hráčky si navzájem projevují respekt, což naznačuje, že nás čeká velmi vyrovnaný souboj. "Je vidět, že se opravdu hodně zlepšila," řekla Muchová o Paoliniové. "Je to inspirativní vidět její pokrok." Paoliniová zase o Muchové řekla: "Jsem její fanoušek. Je to velmi kompletní hráčka, velmi těžká soupeřka." Tento duel na US Open je nejen střetem dvou různých stylů hry, ale také příběhem dvou hráček, které se navzájem podporují a inspirují.

Zápas Muchové s Paoliniovou se odehraje v pondělí a tenisový svět s napětím očekává, jak tento souboj dopadne. Bude to další krok v návratu Muchové na vrchol, nebo Paoliniová potvrdí svou letošní formu a zamíří do další fáze turnaje?

 

další zajímavé články