neděle, 15. 09. 2024
Krejčíková na US Open překvapivě končí už ve druhém kole, Lehečka předvedl fantastický obrat

Krejčíková na US Open překvapivě končí už ve druhém kole, Lehečka předvedl fantastický obrat

Česká tenistka Barbora Krejčíková nečekaně vypadla ve 2. kole US Open, když nestačila na rumunskou kvalifikantku Elenu Gabriel Ruse. V turnaji naopak pokračuje Jiří Lehečka, který otočil utkání s domácím Mitchellem Kruegerem. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Barbora Krejčíková sice v utkání s Rumunkou Elenou Gabriel Ruse byla vynikající u sítě, ale zápas ji stálo až čtyřiadvacet nevynucených chyb. V prvním setu přišla Krejčíková o své podání v šesté hře.

Následně odvrátila brejkbol a při servisu kvalifikantky byla úspěšná. Jenže v desáté hře se dostala do velkých problémů, ze kterých se vymotat nedokázala. Ve druhé sadě naopak byla Krejčíková blízko k vyrovnání.

V sedmé hře si vzala jako první podání Rumunky, ale od stavu 5:4 uhrála jen jediný míček ze třinácti. V turnaji tak překvapivě končí už ve druhém kole.

Namále měl také Jiří Lehečka, který první sadu proti Američanovi Mitchellu Kruegerovi ztratil v tie-breaku, v té druhé ale za pětadvacet minut inkasoval kanára.

Dokázal se ale neuvěřitelným způsobem vzchopit. A to i přesto, že hned na úvod třetího setu prohrál své podání. Od té chvíle už byl bezchybný. Zápas dotáhl do rozhodující sady, ve které v jedenácté hře využil třetí brejkbol a následně zápas dopodával do vítězného konce. Ve třetím kole se tak český tenista může těšit na lepšího z dvojice Rublev - Rinderknech.

další zajímavé články