neděle, 15. 09. 2024
Slavia hodnotí los Evropské ligy: Máme silné soupeře, ale budeme chtít vyhrát každý zápas

Slavia hodnotí los Evropské ligy: Máme silné soupeře, ale budeme chtít vyhrát každý zápas

Vršovický Eden už překonal zklamání z neúspěchu v Lize mistrů a teď se celá Slavia těší na výzvy, které přináší základní fáze Evropské ligy. Obránce Tomáš Holeš a útočník Mojmír Chytil se pro klubové stránky podělili o své dojmy z losu a očekávání, která mají od nového formátu soutěže.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 31. 08. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

„Naším cílem je jednoznačně postup do jarní části soutěže. Budeme chtít vyhrát každý zápas a věřím, že máme na to, abychom uspěli,“ říká Tomáš Holeš odhodlaně.

I když by si přál ještě atraktivnější soupeře, jako jsou Manchester United nebo Tottenham, hodnotí los pozitivně. „Máme doma skvělé soupeře, na které se fanoušci určitě těší, a výjezdy budou také zajímavé. Nejvíc se těším do Bilbaa, kde mají nádherný stadion a skvělou atmosféru,“ řekl v rozhovoru pro klubový web.

Nový formát Evropské ligy Holeš vnímá jako příležitost potkat více soupeřů a zažít různá fotbalová prostředí. „Bude to úplně jiné než dřív. Po dvou nebo třech kolech ještě nebude jasné, kdo půjde dál, a to je na tom zajímavé. Těším se na tu výzvu,“ přiznává.

Podobně optimisticky se vyjadřuje i útočník Mojmír Chytil. „Los se mi líbí. Máme silné soupeře, jak doma, tak venku, a nejvíc se těším na zápas v Bilbau. Ale není to jen o osobních cílech, hlavní je, aby Slavia jako tým dosáhla na postup,“ zdůrazňuje Chytil.

I on vnímá nový formát soutěže jako zajímavý a plný nečekaných zvratů. „Myslím, že až se to rozjede, všichni pochopíme, jak zajímavé to bude. Každý bod bude důležitý a až do posledního zápasu nebude nic rozhodnuté.“

Slavia tedy vstupuje do Evropské ligy s odhodláním a vírou ve své schopnosti. Přestože los přinesl silné soupeře, v Edenu panuje přesvědčení, že se tým dokáže prosadit a postoupit do jarní části soutěže.

další zajímavé články