neděle, 15. 09. 2024
Manchester United je jako soupeř splněným snem. Chceme postoupit, ale i nabírat zkušenosti, zní z Plzně

Manchester United je jako soupeř splněným snem. Chceme postoupit, ale i nabírat zkušenosti, zní z Plzně

Plzeňské fotbalisty naplnilo nadšení, když se dozvěděli, že se jejich přání splnilo a v hlavní fázi Evropské ligy se utkají s legendárním Manchesterem United. Tento anglický gigant zavítá na plzeňskou půdu, kde se v Doosan Areně střetne s domácím týmem.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 31. 08. 2024
  • , zdroj fotky: FC Viktoria Plzeň

Kromě Manchesteru přivítá Plzeň na domácím hřišti také týmy jako San Sebastian, Ludogorec Razgrad a Anderlecht Brusel. Ve venkovních zápasech pak budou čelit silným soupeřům, mezi nimiž nechybí Frankfurt, PAOK Soluň, Dynamo Kyjev a Bilbao.

I když se Plzeňští ocitli tváří v tvář čtyřem týmům z elitních lig – dvěma ze Španělska a po jednom z Anglie a Německa – jejich víra v úspěch zůstává pevná. Jsou přesvědčeni, že mohou být konkurenceschopní a že mají šanci získat cenné body.

„Dostat Manchester United bylo mým velkým přáním,“ prohlásil trenér Viktorie Miroslav Koubek v rozhovoru pro klubový web. „Jsem rád, že můžeme tak věhlasného soupeře přivítat u nás v Plzni. Manchester sem nejezdí každý rok, takže je to asi to nejatraktivnější, co nám los mohl přinést. Je to skvělý dárek pro naše fanoušky a nepochybně to bude fotbalový svátek,“ dodal s úsměvem.

Ani záložník Lukáš Kalvach neskrývá svou radost z nadcházejícího duelu s trojnásobným vítězem Ligy mistrů a šampionem Evropské ligy z roku 2017. „Mít doma vysněné United je skvělá zpráva, především pro naše fanoušky. Na tento zápas se těším nejvíce, protože Manchester je tím největším jménem, které jsme mohli dostat. Ale i ostatní soupeři jsou zajímaví a myslím, že jsou hratelní, pokud předvedeme náš nejlepší výkon,“ vyjádřil své naděje Kalvach.

Plzeňský tým si uvědomuje, že los není jednoduchý, ale věří, že může dosáhnout úspěchu. Nový formát soutěže, který se hraje jako jedna ligová soutěž, umožňuje postoupit do jarní vyřazovací fáze 24 z 36 účastníkům.

„Evropská liga nenabízí snadné soupeře, všechny týmy jsou kvalitní. Španělské týmy, Bundesliga, horké prostředí v Řecku... Čekají nás velké výzvy a musíme se na ně perfektně připravit,“ uvedl Koubek s respektem k nadcházejícím zápasům.

Pro trenéra Koubka jsou tyto zápasy nejen o výsledcích, ale i o růstu týmu. „Každý takový zápas je pro mužstvo studijním materiálem, konfrontací, která hráče posouvá dopředu. Výsledek je samozřejmě důležitý, ale ještě důležitější je, že z těchto zkušeností čerpáme jak já, tak celý tým. Posouvá nás to vpřed,“ dodal Koubek, nejstarší trenér české ligy, který brzy oslaví své 73. narozeniny.

další zajímavé články