neděle, 15. 09. 2024
Novak Djokovič se po šokujícím vypadnutí z US Open otevřeně vyznal

Novak Djokovič se po šokujícím vypadnutí z US Open otevřeně vyznal

Novak Djokovič po šokující porážce ve třetím kole s Alexejem Popyrinem na US Open říká, že hrál jeden z nejhorších zápasů ve své kariéře.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 31. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Legendární Srb vypadl na US Open neejdříve v posledních 18 letech, když ho 28. nasazený z Austrálie porazil 6-4 6-4 2-6 6-4.

Sedmatřicetiletý hráč vybojoval olympijské zlato v Paříži, ale poprvé od roku 2017 skončí rok bez grandslamového titulu. Djokovič svůj výkon nijak necukroval a řekl, že to bylo strašné.

„Hrál jsem jeden z nejhorších tenisů v životě,“ řekl. „Upřímně řečeno, jak jsem se cítil a jak jsem hrál od začátku tohoto turnaje, třetí kolo je úspěch. Pokud hrajete na rychlém povrchu, jako je tento, bez podání, bez možnosti získávat body zdarma, velmi nízkého procenta prvního podání, mnoha dvojchyb, pak nemůžete vyhrát. Nemůžete vyhrát, zvláště proti klukům, kteří jsou ve formě, jako je Alexej, který skvěle servíruje, vytváří velký tlak. Jo, byl to pro mě prostě hrozný zápas."

Zranění? Ne, únava!

Djokovič neměl žádné obavy ze zranění, ale přiznal, že během celé akce bojoval o energii.

„Snažil jsem se, co jsem mohl, neměl jsem žádné fyzické problémy,“ řekl. „Právě mi došel benzín a bylo to vidět. Od prvního zápasu jsem se prostě nenašel. Život jde dál. Zkusím to překalibrovat a těším se, co bude dál. Gratulujeme jemu i jeho týmu. Rozhodně hrál lépe a zasloužil si dnes vyhrát."

Je to další šok ve Flushing Meadows poté, co Carlos Alcaraz byl poražen Boticem van de Zandschulpem ve druhém kole.

Jannik Sinner je nyní jasným favoritem na zvednutí trofeje u bookmakerů, následovaný Alexandrem Zverevem a Daniilem Medveděvem.

Teď si na tyhle hráče věřím víc, řekl Menšík po skalpu favorizovaného Kanaďana

další zajímavé články