neděle, 15. 09. 2024
Nefungovaly mi mé silné stránky, prohlásila Krejčíková po porážce ve 2. kole

Nefungovaly mi mé silné stránky, prohlásila Krejčíková po porážce ve 2. kole

Česká tenistka Barbora Krejčíková prožila zklamání na letošním US Open, když nečekaně vypadla ve druhém kole.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Navzdory tomu, že podle svého názoru předvedla osmadvacetiletá vítězka Wimbledonu v New Yorku lepší výkon než v prvním utkání, nedokázala přejít ve 2. kole dál přes rumunskou kvalifikantku Gabrielu-Elenu Ruseovou. Po porážce 4:6 a 5:7 Krejčíková přiznala, že měla pocit, že jí tentokrát nebylo souzeno zvítězit. V pozápasovém prohlášení pak vyjádřila lítost nad tím, že se jí nepodařilo opřít se o své silné stránky, které jí v minulosti přinášely úspěchy. Nyní se tak může plně soustředit na smíšenou čtyřhru, kterou bude hrát po boku Australana Matthewa Ebdena. „Myslím, že jsem hrála lépe než v prvním zápase. Solidně, měla jsem pozitivní čísla a víc winnerů než nevynucených chyb. Když jsem se však podívala na čísla vedle, ona na tom byla ještě lépe. Mrzí mě, že to nevyšlo a že jsem skončila ve 2. kole, i když je to lepší než loni. Jede se dál," uvedla Krejčíková po zápase.

V průběhu utkání měla česká tenistka velkou šanci na zisk druhé sady, když vedla 5:3. Následně však ztratila následující čtyři hry a s nimi i celý zápas. „Asi se to lámalo v půlce druhého setu, kdy jsem ji brejkla a poté jsme hrály dlouhý game na stav 5:3. Získávala jsem nějakou výhodu, jenže ona pak dobře zaservírovala. Za stavu 5:4 jsem já nedopodávala. Servis mě tam nepodržel a pak mi to uteklo," řekla vítězka nedávného Wimbledonu. Krejčíková si uvědomovala, že jako čerstvá wimbledonská šampionka na sebe přitáhla pozornost soupeřek, které se chtějí proti ní vytáhnout. Přesto však cítila, že její příprava na US Open nebyla ideální. „Po Francii jsem hrála do konce sezony skoro každý turnaj a jela na vlně. Teď je to jiné. Po Wimbledonu jsem hrála Prahu, olympiádu, přecházela z trávy na antuku a z antuky na beton. Dala jsem si tam i víc volna, abych se dala do kupy. Cítila jsem, že jsem si dnes nebyla tak jistá, silné stránky mi nefungovaly," líčila Krejčíková, která rovněž poznamenala, že Ruseová měla výhodu pátého zápasu včetně kvalifikace a byla tedy lépe rozehraná.

Smíšené pocity z letošní sezony

Navzdory zklamání na US Open hodnotí Krejčíková letošní sezónu smíšeně. Zatímco triumf ve Wimbledonu a čtvrtfinále na Australian Open považuje za úspěch, zklamání přinesl jak Roland Garros, kde po zranění vypadla v 1. kole, tak i aktuální US Open. „Tady mě to hodně mrzí, jsem smutná a vadí mi to. Ráda bych to změnila, zahrála jinak, ale přišlo mi, že i když jsem bojovala, dotahovala a snažila se najít skulinku, kterou zápas otočím, nebylo mi dnes souzené zápas vyhrát," podotkla. Přestože zůstává smutná z výsledku ve dvouhře, na smíšenou čtyřhru s Australan Matthew Ebden se těší. „Těším se na to, že si zahraju s novým parťákem. Doufám, že se nám bude dařit a že si naše hry sednou. Je to nová kapitola. Mix hraju ráda. Většinou je to o chlapovi, takže se těším, že mě někdo potáhne,“ uvedla s úsměvem Krejčíková, která doufá, že se jí v zbytku sezony podaří dosáhnout lepších výsledků.

Adams s Chačanovem přepsali historii US Open. Byla to opravdu dlouhá bitva, prohlásil Adams

další zajímavé články